La Paeria de Lleida habilita zones WiFi en tots els centres cívics

Licita la instal·lació de l'equipament perquè funcioni al setembre, coincidint amb l'inici del curs

Imatge del centre cívic de la Mariola. Foto Cedida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la licitació del subministrament i instal·lacions necessàries per habilitar zones WIFI en 15 espais públics de la ciutat, entre els quals s’inclou tots els centres cívics de la ciutat, l’edifici de l’Antic Casal de Joventut Republicana (seu de la regidoria de Cultura), el Museu de l’aigua i el Centre Calidoscopi, a la Mariola.

Aquesta actuació és el resultat de l’acord entre la Paeria i la Comissió Europea, que ha permès a l’Ajuntament acollir-se a la subvenció del programa ‘Connectar Europa’, amb la qual es promou la connectivitat WiFi gratuïta per als ciutadans de la Unió Europea en espais públics com parcs, places, edificis públics, biblioteques, centres de salut i museus a través de la iniciativa WiFi4EU.

La Comissió Europea assumeix el cost total de la instal·lació de l’equipament electrònic, valorat en 15.000 euros. Els industrials interessats poden presentar les seves propostes fins a l’11 de juny, ja que està previst que les obres puguin materialitzar-se entre el 29 de juny i el 31 d’agost, i puguin funcionar a partir de l’1 de setembre, coincidint amb l’inici del curs.

Mercès a aquest acord amb la UE, a partir d’aquesta data, l’Ajuntament promocionarà la connectivitat gratuïta per la ciutadania als centres cívics de Balàfia, la Bordeta, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Llívia, Magraners, la Mariola, Pardinyes, Raimat, Secà de Sant Pere i Sucs, així com l’edifici de l’antic Casal de Joventut Republicana, el Museu de l’aigua i el Calidoscopi.

Aquesta contractació té un clar interès públic, sobretot pel que fa a la reducció de la bretxa digital en col·lectius més desfavorits en aquest àmbit, facilitant l’ús de recursos de connectivitat de forma gratuïta.