La Paeria construirà un nou edifici d’ús comercial entre Sant Antoni i Blondel

Planteja un edifici de fins a quatre plantes i 3.756 m2, respectant les restes arqueològiques que hi ha al solar

Imatge del solar on es construirà el nou edifici d'ús comercial. GOOGLE MAPS

La Junta de govern local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat inicialment aquest dimecres un Pla de millora urbana, que permetrà desbloquejar el projecte per construir un edifici d’ús comercial en un solar situat entre els carrers Sant Antoni i Blondel. La construcció d’aquest edifici en aquest gran solar en ple Eix Comercial està pendent des de l’enderroc que s’hi va fer l’any 2001, fa gairebé dues dècades. L’any 2006 la Paeria va tramitar una petició de llicència però va acabar quedant aparcada. Segons han assenyalat fonts municipals, la proposta és respectuosa amb les restes arqueològiques existents en el solar, que corresponen a la muralla feudal i un molí.

L’empresa Promocions Mapajomo tramita ara el Pla de millora urbana d’ordenació de volums i composició de façanes d’aquest solar de 977 metres quadrats situat entre l’avinguda de Blondel 94 i carrer Sant Antoni 33, per ubicar-hi un edifici d’ús comercial amb oficines i habitatges.

La proposta planteja un sostre total de 3.756 metres quadrats, inferior al màxim permès, distribuïts en un edifici de quatre plantes (planta baixa i tres en alçada). La proposta és respectuosa amb les restes arqueològiques existents en el solar, que corresponen a la muralla feudal i un molí. La disposició dels forjats interiors permetrà que les restes siguin visitables a través de la gestió municipal de l’espai soterrani on s’ubiquen, segons han explicat des de la Paeria.

L’ordenació arquitectònica de l’edifici possibilitarà també la connexió per a vianants entre les dues façanes oposades del solar, entre el carrer Sant Antoni i avinguda Blondel, i s’integra amb les façanes dels edificis veïns.

L’informe de mobilitat condiciona, però, l’aprovació del pla a justificar adequadament que la presència de restes arqueològiques impedeixen ubicar molls de càrrega i descàrrega dins de l’edifici i garantir la dotació de places d’aparcament que demana la normativa.

Aprovació per mandat judicial d’un Pla de millora urbana tramitat per Lidl

D’altra banda i donant compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 4 de desembre del 2019, que estima en part un recurs contenciós administratiu interposat per Lidl Supermercados, la Junta de Govern també ha aprovat inicialment el Pla de millora urbana de composició volumètrica i de façanes tramitat per l’empresa Lidl Supermercados SAU per reordenar l’illa compresa entre les avingudes Alcalde Rovira Roure 52-76 i Onze de Setembre 30 i el carrer Eugeni d’Ors 2-18, amb nous usos de tipus comercial i mantenint els habitatges existents. L’aprovació està condicionada al compliment de les condicions urbanístiques i de mobilitat establertes pels informes tècnics municipals.