La Paeria completarà l’adequació del Molí de Sant Anastasi

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha destacat que l’actuació dona resposta a una demanda de la comissió de Cultura del consell de zona de la Bordeta per a tornar a donar vida a aquest edifici històric, amb orígens al segle XIII

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Lleida abordarà una actuació per culminar l’adequació de l’antic Molí de Sant Anastasi de la Bordeta, perquè pugui funcionar com a equipament per a la ciutat.

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha visitat avui aquest indret acompanyat per membres la comissió de Cultura del consell de zona, que havien demanat que s’abordés aquesta actuació, i ha anunciat que ben aviat es licitaran les obres necessàries per un import de 50.000 euros.

Les obres són necessàries per a completar la rehabilitació feta fa anys, ja que manquen les connexions als serveis bàsics d’electricitat i aigua potable i la climatització, així com una millora de l’accessibilitat a la primera planta de l’edifici per a persones amb mobilitat reduïda amb una rampa i millores en els tancaments.

“Deixarem aquest edifici usable i a partir d’aquí, en col·laboració amb la regidoria de Cultura, ja s’estan planificant activitats, que pugui ser visitable per part de les escoles i que es pugui integrar com un element turístic. A més, amb la secció d’Arqueologia es durà a terme una rentada de cara per posar-lo al dia i fer un inventari de les peces del Molí per veure si el podem recuperar d’alguna manera”, ha explicat Postius.

“És un projecte que s’ha treballat amb la comissió de cultura del consell de barri de la Bordeta, per posar en valor aquest edifici i integrar-lo en la xarxa d’edificis municipals adscrit al Museu de l’Aigua i que pugui ser un edifici funcional que fins ara no ho podia ser”, ha afegit el tinent d’alcalde.