La Paeria aposta per l’oci nocturn de qualitat amb la iniciativa “Nits Q Lleida”

Amb motiu de la campanya nadalenca fomenten un oci segur, cívic i de qualitat, especialment la nit de Cap d’Any

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Lleida promou un any més una nova campanya per aquestes festes nadalenques per afavorir unes festes i celebracions atractives, saludables i de més qualitat per a tothom. La iniciativa incideix especialment en la nit de Cap d’Any, un a de les més massives de l’any. La Paeria fomenta el programa d’oci nocturn “Nits Q Lleida” amb l’Associació Antisida de Lleida i diversos locals d’oci de la ciutat, i hi col·laboren la Subdirecció general de drogodependències de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Amb el lema “Viu unes bones festes amb Q” la campanya s’impulsa durant les tres setmanes que hi ha festes i celebracions. L’objectiu és sensibilitzar la població perquè gaudeixi de manera cívica i segura dels moments de lleure i oci. La nit de Cap d’any és una festa amb especial rellevància per la gran participació ciutadania i perquè l’espai públic esdevé un entorn festiu i de molta diversió on cal garantir bona convivència i civisme.

Cada edició es compta amb la col·laboració de diversos locals d’oci nocturn de la ciutat que s’han adherit a la campanya amb el compliment d’uns criteris de qualitat Nits Q Lleida, com assegurar el compliment de la normativa respecte a la dispensació responsable d’alcohol i no realitzar promocions encobertes d’alcohol o vetllar per aconseguir espais d’oci inclusius i lliures de conductes sexistes. Es facilitarà amb el cotilló el “Kit dels sentits”, amb informació del Servei de Salut Jove municipal, una regleta d’alcoholèmia, informació sobre transport públic, informació de l’entitat Antisida amb un preservatiu i el missatge del lema de la campanya, per tenir unes festes de qualitat. Igualment, hi ha, entre altres, material informatiu sobre la utilització del transport públic o el protocol de prevenció i actuació davant agressions sexistes elaborat per entitats feministes de la ciutat.

23 locals d’oci nocturn participen en la Campanya “Viu unes bones festes amb Q”: Les Paul, Boite, Cotton, Trivial, Zappa, EPAP, Lo Penta, La Casa de la Bomba, Cal Teo, Jimbo & Rombos, La Faràndula, Legend, Traganits, Cafè del Teatre, Billion, Comèdia, Tucuman, Línia, La Nuit Discoteque, Baba Room, Xtras, Sala Manolita i Maracas.

Les entitats veïnals de la ciutat i la Federació d’Hoteleria de Lleida, amb la qual el programa Nits Q col·labora de manera activa, donen suport a la campanya per aconseguir espais d’oci respectuosos per a tothom i perquè oci i descans poden conviure.

La Campanya “Viu unes bones festes amb Q ” és una acció més del Programa Nits Q Lleida que es fa des de fa 4 anys i que pretén millorar la qualitat i la imatge de l’oci nocturn a Lleida, creant un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats, a través de la Plataforma Nits Q Lleida, per debatre aquells aspectes més rellevats del món de l’oci i donar-hi resposta.