La Paeria aposta per 14 projectes propis i 7 de vinculats pressupostats en 124 MEUR per als fons Next Generation

Pueyo considera estratègic el rellançament de l'economia lleidatana i anima la ciutadania a implicar-se en les propostes

L’Ajuntament de Lleida ha presentat els 14 projectes propis i 7 de vinculats, pressupostats amb 124,64 MEUR, amb què aposta per als fons europeus per a la transformació digital i ecològica Next Generation. Aquest conjunt d’iniciatives inclouen un total de 46 actuacions, set de les quals proposades per organismes vinculats, Institut Municipal d’Ocupació, Turisme de Lleida, Fira de Lleida i Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari. L’alcalde Miquel Pueyo considera estratègic el rellançament de l’economia lleidatana i anima a la ciutadania a implicar-se en les propostes presentades i a presentar-ne de noves.
Amb l’objectiu d’avançar en una iniciativa “clau” per a la recuperació de la ciutat, el paer en cap va signar dimecres el decret per constituir formalment el Consell Tècnic Next Generation Lleida, encapçalat pel coordinador general de la Paeria, Josep Maria Sentís.

Pueyo remarca que considera estratègic el rellançament de l’economia lleidatana, el plantejament de Lleida com a una ciutat més verda, sostenible i saludable i la modernització i digitalització del teixit industrial i de les PIME així com la recuperació del turisme i l’impuls de l’emprenedoria.

Els projectes proposats es basen en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i en els acords de la Mesa Transversal constituïda el passat setembre amb la participació dels principals actors de Lleida per abordar la recuperació de la ciutat davant la covid-19. Els 14 projectes (amb un total de 39 actuacions) liderats directament per la Paeria preveuen una inversió de 118,4 MEUR. Els altres 7 encapçalats per l’IMO, el PCiTAL, Fira de Lleida i Turisme de Lleida tenen un pressupost de 6,24 MEUR.

Els 14 projectes de l’Ajuntament de Lleida s’engloben en 4 grans grups. El primer sobre la transformació verda, el segon de transformació digital, el tercer sobre modernització digitalització de les PIME, i el quart fa referència a l’atenció a les persones.