La Paeria aplicarà als pròxims rebuts la rebaixa del 50% cànon de l’aigua

Suposarà, aproximadament, uns 450.000 euros d'estalvi per als veïns i veïnes i les empreses de Lleida

Imatge de la façana del Palau de la Paeria de Lleida. ACN

L’Ajuntament de Lleida aplicarà als pròxims rebuts, a través de la concessionària Aigües de Lleida, la rebaixa del cànon de l’aigua establerta per l’Agència Catalana de l’Aigua per al període entre l’1 d’abril i el 31 de maig, amb motiu de les mesures per lluitar contra les repercussions econòmiques de l’epidèmia del Covid-19.

Es tracta d’una rebaixa universal del 50% de l’import del cànon per a tots els usos, tant domèstics, com industrials i ramaders. L’estalvi per als ciutadans i ciutadanes de Lleida fruit d’aquesta mesura s’estima en uns 450.000 euros aproximadament.

En concret, per a una família amb un consum mitja de 9 m³/mes l’estalvi serà de prop de cinc euros per factura (són bimestrals). Per a una indústria amb un consum mitjà de 9 m³/mes, l’estalvi serà d’uns 8 euros per factura.

A més, l’ACA també amplia la bonificació de la tarifa social i de vulnerabilitat, que arribarà fins al 100% del cost del cànon en tots els trams de consum, per aquests clients vulnerables. Fins ara només gaudien d’aquest cost 0 en el primer tram de consum, mesura que beneficia a unes 50.000 famílies a tot Catalunya.

El text del decret que incorpora aquestes mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies i a les empreses pot consultar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L’ACA també manté vigent una altra bonificació, que permet l’ampliació dels trams. Les persones interessades a beneficiar-se d’aquesta tarificació social del cànon de l’aigua poden informar-se en aquest enllaç.

Aquestes reduccions s’apliquen a les dates de consums, que no coincideixen amb les de facturació, que són posteriors. Per tant, la major part d’aquest estalvi es podrà veure a les factures de consum d’aigua que es rebran al maig i al juny, tot i que alguns usuaris ja en veuran una part a la factura que arribarà a finals d’abril.