La Paeria apagarà avui els edificis més emblemàtics i els ponts en l’Hora del Planeta

WWF fa una crida a la ciutadania perquè participi des dels seus domicilis amb llinternes i la llum dels mòbils enviant en codi morse el missatge d’esperança “Apaga la llum.Tot anirà bé”

La Paeria s’adhereix a L’Hora del Planeta 2020, la iniciativa promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.

L’alcalde Miquel Pueyo va signar fa unes setmanes en nom de l’Ajuntament de Lleida el protocol d’adhesió, perquè els principals monuments de la ciutat (la Seu Vella, el Palau de la Paeria, els edificis Pal·les i Casino, el Castell de Gardeny, i els ponts i passarel·les), romanguessin avui una hora a les fosques, des de 2/4 de nou del vespre fins a 2/4 de deu, per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic.

Enguany, els organitzadors d’aquesta iniciativa, que va néixer el 2007 a Sidney i que l’any passat va comptar amb l’adhesió de 188 països i milions de persones, han volgut llançar un missatge d’esperança davant les dificultats que està causant la pandèmia pel Covid-19.

World Wide Fund for Nature proposa una participació activa dels ciutadans, perquè a l’hora establerta apaguin els llums de casa, surtin al balcó i les finestres amb la llanterna dels telèfons mòbils o amb qualsevol altre aparell de fer llum, per enviar un missatge d’esperança: “Apaga la llum. Tot anirà bé”, en codi morse: .- .-. .- -. .- / .- .. .- / .- .. ..- – .. / – – – .. – / .. .. / – … … -. .-.-.

Balcons i finestres s’han convertit en un símbol de la unió en la lluita contra el coronavirus i de connexió amb l’exterior. Per això, des de WWF s’ha volgut sumar a aquests moviments dissenyant una acció simbòlica perquè tothom es pugui adherir, aquest cop des dels mateixos habitatges on la ciutadania roman confinada.

L’Hora del Planeta és un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature, que se celebra l’últim dissabte de març de cada any i consisteix en una apagada elèctrica voluntària, en què es demana a cases, empreses i comunitats que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora. Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica. La primera vegada que es va celebrar va ser el 31 de març de 2007 a Sydney i, des de llavors, s’hi han afegit més de 7.000 pobles i ciutats d’arreu del món.