Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

La nova RL3 entre Lleida i Cervera entrarà en funcionament el 5 de febrer

Avatar photo
L’ampliació de freqüències passarà de 6 a 10 i a partir de mitjans d’any l’increment també arribarà a Manresa
FOTO: Daniel Hurtado

El servei ferroviari entre Lleida i Cervera, actualment l’R12, passarà a denominar-se RL3 i incrementarà l’oferta amb 40 noves circulacions setmanals.

El Govern preveu que l’ampliació de freqüències comenci a partir del 5 de febrer, de manera que entre la capital del Segrià i Cervera es passarà de 6 a 10 serveis per sentit. L’operació anirà acompanyada d’una estructuració d’horaris per millorar la coordinació de línies i l’intercanvi amb altres trens.

Al llarg del segon trimestre de l’any, la duplicitat també arribarà fins a Manresa i s’arribarà a 4 serveis diaris. Els serveis s’operaran amb dues unitats 447 i Renfe preveu incrementar la plantilla amb almenys 6 nous maquinistes. El desplegament costarà 2,4 MEUR anuals.

La Sala Polivalent de la Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la reunió de la comissió de seguiment i avaluació del Pla Rodalies de Lleida, amb la presència del president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat pel secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, i la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat “la importància d’anunciar les noves freqüències a la línia Lleida-Cervera” i, la “bona relació amb alcaldes i alcaldesses que han vingut perquè hem vist materialitzat allò que feia temps que parlàvem”.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, ha estat l’encarregat d’anunciar l’entrada en funcionament d’aquestes noves freqüències de rodalies Lleida a partir del 5 de febrer.

“En deu dies entrarà en marxa gràcies a l’esforç, per part del govern de concreció amb Renfe i el govern de l’estat, així com el finançament necessari per a poder fer aquesta duplicació de freqüències i que permetrà millor la qualitat de vida dels ciutadans”, ha afirmat el secretari.

Marc Sanglas ha explicat aquestes dues primeres fases, la creació de la RL3 Lleida-Cervera que passa de 6 a 10 freqüències, i ve a complementar els serveis existents de la RL12. I després, més endavant, posar en marxa la RL4 de Lleida-Manresa que permetrà augmentar aquestes freqüències a mitjan any, amb quatre freqüències més que se sumaran a les 10 ja existents.

D’altra banda, els trens de l’R12 que segueixen el recorregut fins a Barcelona continuaran oferint les tres expedicions per sentit actuals, de tal manera que els usuaris disposaran de fins a 10 expedicions per sentit per desplaçar-se entre Lleida i Cervera.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

TRAGÈDIA FAMILIAR | 3r mort de la mateixa família en un accident múltiple

Notícia següent

El clàssic ‘Esperant Mr. Bojangles’ tindrà una versió en català al Teatre Poliorama

Notícies relacionades