La Millor Poma Golden és de l’empresa Tornafruit de Tornabous

El certamen realitzat per l’associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) és una aposta per promoure el consum d’aquesta fruita

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha entregat, a la Diputació de Lleida, el premi a la Millor Poma Golden a l’empresa Tornafruit de Tornabous. Aquest projecte premia a la millor poma del sector agrari a nivell internacional.  El jurat de la JARC ha premiat a l’empresa per la superioritat del producte davant els altres catorze candidats. Durant la jornada també s’ha fet entrega del Premi de Tast Popular dels Consumidors a Horta de Barbens.

El premi a la Millor Poma Golden és definida per la JARC com un projecte de futur que cada cop serà més rellevant. Aquesta és una aposta arriscada, segons l’associació la idea havia sorgit de la problemàtica de la poma en temporades complexes. La finalitat de la proposta és reconèixer la poma guanyadora, promocionar el producte i la millora del sector.

El jurat ha avaluat que la poma de Tornafruit era la més dolça i la que tenia més sabor de totes. A més, han remarcat com la textura també era superior.

El segon premi –del tast popular dels consumidors— se l’ha emportat l’Horta de Barbens. Els dos representants de les empreses guanyadores han dedicat unes paraules quan han rebut el premi i han felicitat al JARC per la proposta.