La mesquita del carrer Alfred Perenya de Lleida no podrà obrir fins al febrer

La comunitat haurà d'esperar a l'aprovació de la nova ordenança ja que ara incompleixen els requisits

La Paeria no ha concedit la llicència d’obertura de centres de culte a la comunitat islàmica Imam Malik per a la nova mesquita que estan adequant en un local al 63 del carrer Alfred Perenya. Segons ha avançat ‘Segre’ i confirmat l’ACN de fonts municipals, el temple incompleix els requisits actuals i caldrà esperar a que la Paeria aprovi la nova ordenança.
No serà fins al ple del gener i per tant l’obertura prevista per al 30 de novembre s’aplaça fins al febrer. Els treballs estan molt avançats però s’incompleix el requisit d’habilitar 14 places d’aparcament per cada 100 persones i l’aforament està mal calculat. La normativa és molt restrictiva i per això el govern l’ha modificat per facilitar la implantació de centres de culte als barris.
Amb la modificació de la normativa s’elimina el requisit de les places d’aparcament. L’aforament podrà ser d’un màxim de 200 persones i també es modifica que les voreres hagin de tenir un mínim de 3 metres incloent una plaça d’aparcament. En aquest punt del carrer Alfred Perenya, la vorera fa uns 2,70 metres per la qual cosa hauran d’ocupar un aparcament.

Malgrat la modificació de l’ordenança la comunitat islàmica més majoritària de Lleida, Ibn Hazam, no ha pogut habilitar com a mesquita el local que van adquirir al carrer Nord. Per aquest motiu, hauran de continuar resant de forma temporal al Palau de Vidre del recinte de Fira de Lleida.