La Guàrdia Urbana de Lleida reclama més regulació sobre els patinets elèctrics

Una dona ha mort després de ser atropellada el passat dimarts

La Guàrdia Urbana ha reclamat una major regulació estatal sobre l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics, especialment pel que fa a l’obligatorietat d’una assegurança i la matriculació d’aquest tipus de vehicles. El cos policial ha fet aquesta petició després de registrar-se el primer atropellament mortal per un patinet elèctric a la capital del Segrià.

Va ser dimarts al migdia i la víctima, una dona de 78 anys, va morir dimecres a l’Hospital Arnau de Vilanova a causa de les ferides que va patir. La policia ha imposat 370 denúncies des de començament d’any a conductors de VMP, la majoria (200), van ser per anar sense casc obligatori i 86 per circular en llocs prohibits com voreres i zones per a vianants.

Nou denúncies es van posar per circular menors de 16 anys sense supervisió d’un adult. En aquests primers mesos de l’any també s’han detectat 3 alcoholèmies administratives i una alcoholèmia penal a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal.

El sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Mallada, ha destacat que vetllen “dia rere dia” pel compliment de la normativa i les ordenances municipals, sent conscients que és necessària una major regulació a nivell estatal per solucionar aspectes importants, com l’obligatorietat d’una assegurança obligatòria o la matriculació d’aquest tipus de vehicles.

Mallada també ha remarcat que és necessària una “major conscienciació” per part dels usuaris, i pares i mares dels joves que condueixen aquest tipus de vehicles, ja que han de conviure amb altres interlocutors de la via pública, és a dir, amb cotxes i també amb els vianants que van a peu. El sotscap del cos policial recorda que els conductors dels VMP han de ser responsables de per on passen i de quina forma ho fan que això és una tasca educativa i de conscienciació important.

La Guàrdia Urbana disposa d’una unitat dedicada exclusivament a l’educació viària dels infants de Lleida, on durant tot l’any es posa èmfasi en les normes i precaucions que cal tenir amb l’ús de qualsevol tipus de vehicle, inclosos els de mobilitat personal.