La Guàrdia Urbana de Lleida reclama més regulació sobre els patinets elèctrics

Una dona ha mort després de ser atropellada el passat dimarts

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana ha reclamat una major regulació estatal sobre l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics, especialment pel que fa a l’obligatorietat d’una assegurança i la matriculació d’aquest tipus de vehicles. El cos policial ha fet aquesta petició després de registrar-se el primer atropellament mortal per un patinet elèctric a la capital del Segrià.

Va ser dimarts al migdia i la víctima, una dona de 78 anys, va morir dimecres a l’Hospital Arnau de Vilanova a causa de les ferides que va patir. La policia ha imposat 370 denúncies des de començament d’any a conductors de VMP, la majoria (200), van ser per anar sense casc obligatori i 86 per circular en llocs prohibits com voreres i zones per a vianants.

Nou denúncies es van posar per circular menors de 16 anys sense supervisió d’un adult. En aquests primers mesos de l’any també s’han detectat 3 alcoholèmies administratives i una alcoholèmia penal a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal.

El sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Mallada, ha destacat que vetllen “dia rere dia” pel compliment de la normativa i les ordenances municipals, sent conscients que és necessària una major regulació a nivell estatal per solucionar aspectes importants, com l’obligatorietat d’una assegurança obligatòria o la matriculació d’aquest tipus de vehicles.

Mallada també ha remarcat que és necessària una “major conscienciació” per part dels usuaris, i pares i mares dels joves que condueixen aquest tipus de vehicles, ja que han de conviure amb altres interlocutors de la via pública, és a dir, amb cotxes i també amb els vianants que van a peu. El sotscap del cos policial recorda que els conductors dels VMP han de ser responsables de per on passen i de quina forma ho fan que això és una tasca educativa i de conscienciació important.

La Guàrdia Urbana disposa d’una unitat dedicada exclusivament a l’educació viària dels infants de Lleida, on durant tot l’any es posa èmfasi en les normes i precaucions que cal tenir amb l’ús de qualsevol tipus de vehicle, inclosos els de mobilitat personal.