La Guàrdia Urbana de Lleida denuncia 46 persones per no dur mascareta

El cos també ha aixecat acta per tres festes privades en pisos i ha controlat 904 vehicles particulars i 124 autobusos

La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat 46 persones per no portar mascareta i 36 locals per dur a terme activitats no permeses, des del 15 de juliol, quan va entrar en vigor l’enduriment de les mesures restrictives per fer front a la covid-19 a la ciutat i en sis municipis del Baix Segre.

El cos també ha detectat i denunciat la celebració de tres festes privades en pisos, ja que no estan permeses les reunions de més de deu persones al municipi. Durant aquests dies, la Urbana ha controlat 904 vehicles particulars i 124 autobusos, en el marc dels controls de mobilitat duts a terme per evitar desplaçaments injustificats. A la vegada, la Guàrdia Urbana ha detectat en aquest període un descens considerable de la mobilitat a la ciutat.

La Guàrdia Urbana de Lleida està efectuant la verificació del compliment de les restriccions fixades per la Generalitat, vigents des del 15 de juliol, i que afecten tant la mobilitat com les activitats permeses al terme municipal.

Per una banda, el cos controla l’ús de la mascareta, que és obligatòria a l’espai públic. En la gran majoria dels casos, l’actuació dels agents es fa amb avisos de caràcter pedagògic però, quan això no ha estat suficient, s’ha denunciat també un total de 46 persones. Igualment s’han aixecat 36 actes a establiments de la ciutat que estaven incomplint les restriccions fixades quant a l’obertura o les condicions de funcionament dels locals fixades per la Generalitat.

La Urbana també s’ha detectat i denunciat la celebració de tres festes privades en pisos, tenint en compte que tampoc estan permeses les reunions de més de deu persones, encara que siguin a l’àmbit privat.

Pel que fa als controls de mobilitat, durant aquests dies, els agents de la Guàrdia Urbana estan efectuant controls dinàmics, en els quals s’aturen vehicles de forma aleatòria, principalment a les carreteres que enllacen Lleida amb Albatàrrec i Artesa de Lleida. En concret, el cos ha controlat un total de 904 vehicles, fent tornar enrere a les persones que no acreditaven degudament els motius del seu desplaçament. A més, la Urbana també fa controls dels passatgers dels autobusos que passen per l’estació d’autobusos de Lleida, un total de 124 vehicles.

Totes les dades corresponen al període entre el 15 i el 27 de juliol, segons el balanç que s’ha donat a conèixer aquest dilluns en el marc de la reunió del Centre Coordinació Municipal (Cecopal). Durant aquestes dues setmanes, des de la Guàrdia Urbana també s’ha detectat un descens important de la mobilitat a la ciutat, fruit de les restriccions fixades, que s’ha traduït en una reducció dels accidents de trànsit.