La Guàrdia Urbana de Lleida commemora els 175 anys de la seva creació

Pueyo destaca la "proximitat i professionalitat" del cos i la "voluntat de cooperació" amb la resta de cossos policials

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i l'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, passant revista als agents en l'acte de commemoració dels 175 anys del cos. CEDIDA

La Guàrdia Urbana de Lleida celebra enguany el 175è aniversari del cos, creat el 20 de març del 1846. L’alcalde Miquel Pueyo i l’intendent Josep Ramon Ibarz han presidit l’acte per celebrar aquesta efemèride, on s’ha passat revista a la formació de la Guàrdia Urbana i s’ha descobert una placa commemorativa en record d’aquest aniversari. Pueyo ha destacat la “proximitat i sensibilitat cap a la ciutadania” i la “professionalitat” de la Urbana, així com la seva “voluntat de cooperació” amb la resta de cossos i forces de seguretat i serveis d’emergències. El de Lleida és el segon cos de Guàrdia Urbana més antic de tot Catalunya, després del de Barcelona, i el quart de tot l’Estat després dels de Madrid (1839), Barcelona (1843) i Bilbao (1845).

Pueyo ha posat de relleu que “la cortesia, la prudència i el caràcter és el pilar fonamental de tots i cadascun dels agents d’aquest cos policial”. L’alcalde ha remarcat també “el salt qualitatiu que ha fet la Guàrdia Urbana de Lleida en els últims anys” i ha assenyalat la feminització del cos policial com un dels reptes pendents els pròxims anys.

Miquel Pueyo ha indicat que amb l’acte d’aquest dilluns es reconeix “la història de la Guàrdia Urbana de Lleida, els seus valors, el seu treball per fer una Lleida més justa, amable i segura i el seu inestimable servei als lleidatans les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any”. Es tracta d'”un cos policial de referència no només a Lleida, sinó també arreu del territori”, ha conclòs el paer en cap.

L’acte commemoratiu ha comptat amb la presència de diversos regidors de la corporació municipal; el subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespin; la presidenta de l’Audiència Provincial, Maria Lucía Jiménez; la directora dels serveis territorials de Justícia, Montserrat Meseguer, a més de diversos comandaments i representants dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, policia espanyola, Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, i de la Internacional Police Association, entre altres.