La Generalitat i la Diputació de Lleida impulsen la fibra òptica a la província

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública en funcions, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han signat telemàticament un conveni perquè les dues institucions desenvolupin infraestructures entre el 2021 i 2022 per impulsar la fibra òptica a la província.

Amb un pressupost de 70.238.000 euros, totes dues institucions s’han compromès a aplicar el disseny que ja s’ha elaborat d’un traçat d’infraestructures de fibra òptica al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la província de Lleida, ha informat aquest dimarts la Conselleria en un comunicat.

Jordi Puigneró ha destacat que “aquesta ha estat la legislatura en la qual el Govern ha fet l’esforç més gran per estendre la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a totes les comarques de Catalunya”.

“Ens toca ara, de la mà del món local, fer arribar la fibra a la resta de municipis i nuclis habitats”, ha afirmat Puigneró.

De la seva banda, Joan Talarn ha afirmat que “l’autopista de la informació del segle XXI, que és la fibra òptica per facilitar comunicacions d’alta velocitat”, ha d’ajudar a transformar l’economia de Lleida.