La Generalitat anuncia 4 milions en ajuts al Segrià

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de “dolenta” la decisió judicial que ha pres la titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, de no ratificar el confinament que va aprovar el Govern pel rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià (Lleida).

En una entrevista aquest dilluns a Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, Aragonès ha anunciat que el Govern destinarà 4 milions d’euros a “ajuts directes per als establiments que es veuen més afectats” a la regió.

“És una quantia aproximada, per conèixer l’impacte total caldrà veure l’evolució de la situació”, ha concretat el vicepresident, que ha destacat que ara és fonamental prendre mesures perquè la situació epidemiològica al Segrià és preocupant, en les seves paraules.

Ha defensat que la decisió del Govern de prohibir sortir i entrar a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat “limiten la llibertat de mobilitat de les persones” però assegura que ja s’ha passat per aquesta situació abans.

“Entre un jutge i un metge a l’hora de protegir la meva salut ho tindria clar”, ha afirmat el també conseller d’Economia, que ha sostingut que hi ha posicionaments professionals diferents perquè es desconeix una part del comportament del virus i considera que és difícil anticipar-se.

Aragonès ha insistit que la Generalitat continuarà treballant per “trobar els camins”, i ha concretat que jurídicament n’hi ha un quants per poder aplicar aquestes mesures que assegura que els han recomanat des del punt de vista epidemiològic.