La Fira Municipalia de Lleida arriba a la seva 21a edició amb plena ocupació

El Paer en Cap i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat la bona resposta dels expositors que veuen bones oportunitats de negoci en aquest certamen, que es celebrarà entre el 19 i el 21 d’octubre

La Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals Municipalia celebrarà la seva 21a edició la setmana vinent, entre els dies 19 i 21 d’octubre al recinte de Fira de Lleida, amb plena ocupació després de la bona resposta comercial dels expositors.

El Paer en Cap i president de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat avui el certamen, acompanyat de la resta de patrons, i ha destacat la “resiliència” de la Fira de Lleida enfront de la pandèmia i com Municipalia n’ha sortit reforçada, “consagrant-se un any més com una cita obligada per al món municipalista, complint una doble funció com a hipermercat per a tot tipus de béns i serveis per a ajuntaments i com a fòrum on presentar innovacions i debatre iniciatives d’interès per al món local”.

“La pandèmia ha suposat un descens de l’activitat per a moltes empreses i és evident que també ha suposat retards en molts projectes municipals, perquè molts municipis han centrat l’activitat i les seves prioritats en la defensa de la vida i de la salut. Ara la sensació que tenim des de Fira de Lleida és que tant expositors com visitants tenen ganes de venir a la Fira i veuen en Municipalia una bona oportunitat de negoci”, ha declarat l’alcalde, que ha estat acompanyat en l’acte pel tinent d’alcalde Paco Cerdà.

La Fira comptarà enguany amb uns 300 expositors i una superfície expositiva bruta ocupada de 21.500 metres quadrats. L’alta demanda ha fet necessari habilitar una carpa de mil metres quadrats per donar resposta la demanda de més superfície coberta. També s’està registrant un elevat nombre d’inscripcions de visitants professionals per a les més de 40 activitats paral·leles.

Pueyo ha destacat l’empremta internacional de Municipalia, que enguany acollirà una missió tècnica internacional sobre solucions sostenibles per a la gestió municipal que comptarà amb representació d’una trentena de representants d’ens locals de 7 països americans Argentina, Bolívia, Perú, Mèxic, El Salvador, República Dominicana i Equador, coordinada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM).

Durant la presentació, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha assenyalat la importància que té Municipalia per a tot el territori i ha destacat l’aposta des de la Diputació per promoure l’arrelament al territori i lluitar contra el despoblament, que inclourà l’organització, d’acord amb la Generalitat, de la jornada Accions territorials per a l’impuls de l’entorn rural, oberta als alcaldes de tot el país. A més ha anunciat que hi haurà una oficina d’atenció als municipis dins de Municipalia.

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida ha destacat el “gran èxit” de Sant Miquel, amb xifres millors que en edicions anteriors. “Les fires són activitat econòmica per la ciutat i el territori”, ha afirmat Saltó, qui ha remarcat l’impacte en els hotels, amb tots els establiments plens des de fa dies a Lleida i el seu entorn, en la restauració i altres serveis auxiliars.

Per la seva banda, Bernat Solé, delegat territorial del Govern a Lleida ha celebrat “l’aposta valenta” de Fira de Lleida pels certàmens presencials i la bona resposta del teixit empresarial per omplir la Fira. A més, ha destacat la recuperació per part de la Generalitat dels Fons PUOSC per ajudar als municipis i una dotació especial de vint milions d’euros al Fons de Cooperació Local per a despeses Covid.

Cinquena edició d’Innocamping

Paral·lelament a la celebració de Municipalia, el recinte firal acull també la cinquena edició d’Innocamping, el Saló Professional d’equipaments i serveis a l’aire lliure, que aquest any incorpora una major presència d’instal·lacions fixes per a càmpings, com bungalous i mobil homes. Dins d’Innocamping també es celebrarà una jornada tècnica, que compta amb 170 professionals inscrits i que farà incidència en com reduir la dependència del turisme estranger, la tendència del ‘glamping’ i les noves alternatives que ofereix el teletreball. A més, es farà el tradicional sopar de gala del sector, al Parador de Lleida.

La inauguració de Municipalia i Innocamping tindrà lloc dimarts 19 d’octubre a les 17.00 h a càrrec de David Rodríguez i González, secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya, mentre que a la cloenda, dijous 21 a les 18.00 h, hi participarà la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà.