La Fira de Sant Miquel de Lleida acollirà jornades tècniques, presentacions i missions inverses

Tindran lloc del 21 al 28 de setembre i la majoria seran en línia i amb inscripció prèvia

La 66a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 35a d’Eurofruit de Lleida comptaran amb jornades tècniques, presentacions, rondes de finançament i missions inverses. Tindran lloc del 21 al 28 de setembre i la majoria seran en línia i amb inscripció prèvia.

La innovació per assolir l’eficiència, estratègies de futur per al sector agroalimentari, el paper de Lleida com a referent d’innovació agroalimentària sostenible, la comercialització de l’oli, la fertilització agrícola amb la fracció líquida dels purins, i l’exportació de fruita a tercers països són alguns dels temes que es tractaran en el marc de Sant Miquel i Eurofruit, certàmens que es desenvoluparan del 24 al 27 de setembre en un format bàsicament digital, degut a la covid-19.

La jornada ‘Ús de la fracció líquida dels purins en la fertilització’, que tindrà lloc dijous, de 10 a 12 h obrirà el programa de jornades tècniques que es duran a terme en el marc de Sant Miquel i Eurofruit. Organitzada en el marc del projecte LIFE AGRICLO-SE, donarà a conèixer les estratègies de fertilització en fruiters basades en l’aplicació dels subproductes que provenen del tractament de purins. Una de les noves estratègies que es proposen és l’aplicació de la fracció líquida com a substitut de gran part de la fertilització mineral.

Durant la jornada es presentarà la parcel·la demostrativa que s’està duent a terme, així com els punts més importants a considerar per a garantir la viabilitat de l’estratègia des d’un punt de vista agronòmic i tècnic. Es tracta d’una jornada en línia gratuïta, organitzada pel Departament d’Agricultura (Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes), Life Agriclose i l’Oficina del Regant.

El mateix dia, a partir de les 10 hores, es desenvoluparà la jornada ‘Innovació per a l’eficiència’, organitzada per INNO4AGRO. L’activitat pretén explicar com la tecnologia es perfila com la via essencial per donar resposta a la necessitat d’implementar la sostenibilitat i eficiència en processos i activitats productives, contribuint a augmentar la producció i reduint els costos i l’impacte ambiental dels processos. Els ponents incidiran en els coproductes, la digitalització i la transició energètica, tres dels eixos en desenvolupament que poden contribuir a millorar l’eficiència en el sector agroalimentari. La jornada és oberta, es podrà seguir per streaming i participar-hi a través del xat.

El programa de dijous es tancarà amb la jornada ‘Lideratge i estratègies de futur al sector agroalimentari’, que tindrà lloc de 16 a 17.30 h, i que se centrarà en els nous reptes del sector agroalimentari, com són el comerç en línia, les noves tecnologies, la seguretat de la cadena alimentària, la producció sostenible, la demanda d’aliments de qualitat, el canvi climàtic i el preu de l’energia, entre altres. La trobada, organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Campus Empresarial Agrari, es farà en línia i és gratuïta.

El divendres, de 10.15 a 14.30 tindrà lloc la ‘Ronda de finançament. Novetats, oportunitats financeres i rondes de finançament’, organitzada per GlobaLleida. L’activitat consistirà en una explicació dels productes i instruments financers als quals poden accedir autònoms, microempreses, pimes i grans empreses a càrrec de representants de l’ICF, ICO, AVALIS, ENISA i CDTI, i en una ronda d’entrevistes personalitzades de 20 minuts cadascuna.

També divendres, de 13 a 14.15 h, La Llotja acollirà la presentació que es farà de forma presencial de l’empresa de Tractors MTZ Belarus, iniciativa organitzada pel Consolat de Bielorússia a Barcelona en col·laboració amb Fira de Lleida.

L’acte s’adreça a trobar distribuïdors regionals i concessionaris amb servei post-venda, així com a explicar les característiques dels productes als agricultors. L’activitat consistirà en una introducció de l’empresa MTZ Belarus, el passi d’un vídeo corporatiu sobre els vehicles agrícoles d’aquesta marca i la presentació tècnica dels principals tractors Belarus.

El mateix dia, a les 17 h, es farà la jornada ‘Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’, organitzada per INNO4AGRO, entitat que impulsa la creació d’un ecosistema d’innovació agroalimentari a Lleida, vetllant per una producció sostenible i posant en valor el territori, els seus productes i professionals. En aquesta jornada, presentarà algunes iniciatives destacades en quatre eixos que fan de Lleida un referent en innovació agroalimentària sostenible: l’Horta de Lleida; agroturisme; gastronomia i formació; transferència, i recerca agroalimentària. La jornada és oberta, es podrà seguir per streaming i participar a través del xat.

Igualment, el divendres, de 19 a 20.30 h, es podrà seguir en línia la jornada ‘Com promocionar el teu oli a Internet i noves normes de comercialització’, organitzada pel Departament d’Agricultura i JARC. L’activitat, que és gratuïta, vol aportar recomanacions pràctiques per fer un pas endavant en la promoció de l’oli a Internet, a través del web o xarxes socials, així com explicar les noves normes estatals de comercialització per al sector de l’oli d’oliva.

Finalment, i ja com activitat post-fira, el dilluns 28 de setembre al matí es durà a terme la 13a ‘Jornada de sanitat vegetal’. Se centrarà en aprofundir en les oportunitats i els obstacles per a l’exportació de fruita a tercers països, així sobre el projecte de Reial Decret que regularà el règim de certificació fitosanitària oficial per a l’exportació de vegetals i productes vegetals. L’activitat està organitzada pel Departament d’Agricultura dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del 2020 com a jornada tècnica de referència. La jornada es farà en línia i és gratuïta.

Missió inversa virtual Agrotech 2020

D’altra banda, del 21 al 25 es desenvoluparà la missió inversa virtual Agrotech 2020, organitzada per ACCIÓ-Generalitat de Catalunya i la Femac. La tercera edició de la missió inversa del sector de les tecnologies agrícoles té l’objectiu de fomentar les relacions comercials entre importadors i distribuïdors dels sis països participants (Panamà, Guatemala, Hondures, Mèxic, Colòmbia i Perú) i les empreses catalanes del sector de tecnologies agrícoles, així com incrementar les seves exportacions i millorar la seva internacionalització. La missió va adreçada als sectors dels fertilitzants, fitosanitaris, Agritech (ús de les noves tecnologies en l’agricultura), maquinària agrícola, sistemes de reg i llavors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per vendre marihuana a joves a la sortida d’un centre educatiu de Lleida

Notícia següent

La vaga dels MIR aconsegueix un seguiment “de pràcticament el 90%”

Notícies relacionades