La Federació d’Hostaleria porta al jutjat el confinament de Lleida i sis municipis més

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de la plaça Sant Joan. ACN

La Federació d’Hostaleria de Lleida va presentar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós administratiu en contra de les restriccions imposades per la Generalitat en què els bars i restaurants no poden atendre a l’interior dels seus negocis.

Una mesura que va aplicar el Procicat després del final del segon confinament del Lleida i set municipis del Baix Segre dimecres passat. La Federació aposta pel diàleg en aquest moment, argumentant que és “l’única solució”, a més, afegint que precisament la falta d’entesa “i la no-predisposició a anticipar-se als problemes que arribaran a curt i mitjà termini no ens ha deixat cap altra opció”.

L’hostaleria ha estat un dels sectors més afectats pel tancament perimetral i el posterior confinament dels 7 municipis, ja que durant el confinament només podien atendre encàrrecs a domicili i a causa de les restriccions només poden tenir oberta la terrassa amb un 50% d’aforament.

La Federació ha recordat que ja fa setmanes que avisa que la situació a Lleida “és injusta” amb relació a altres sectors de Catalunya i que ells haurien optat per un confinament per sectors i no total, el qual ha portat un “un impacte irreversible”, tant a l’hostaleria de la Lleida i dels sis municipis “com a qualsevol altre sector econòmic”.