La façana de la Paeria es ‘vesteix’ amb els colors de la bandera sahrauí

L’Ajuntament de Lleida els lluirà durant tot el cap de setmana per recordar els infants que aquest estiu no han pogut participar en el programa Vacances en Pau

Els colors de la bandera sahrauí il·luminen aquest vespre la façana de la Paeria, en record dels infants dels campaments de Tinduf, que enguany no han pogut venir a passar l’estiu amb les famílies d’acollida de Lleida, per la situació sanitària amb l’epidèmia de la Covid-19.

Aquesta projecció de colors, que respon a un programa conjunt amb tots els municipis catalans que acullen nens i nenes sahrauís, es repetirà tot el cap de setmana, per demostrar que segueix ferm el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb els que malviuen confinats als campaments de refugiats.

Per compensar el fet que el programa Vacances en Pau no tindrà lloc en el seu format habitual d’acollida dels infants sahrauís, la Delegació del Front Polisario a Catalunya ha traslladat una proposta alternativa per aquest estiu, que inclou accions de sensibilització a Catalunya, activitats als campaments i una acampada d’almenys quinze dies als Territoris Alliberats. També s’inclou una caravana solidària.

Les entitats solidàries amb el Sàhara, en el cas de Lleida a través de l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, s’han organitzat per sumar esforços i plantejar una proposta per mitigar les necessitats en seguretat alimentària.

En concret, el projecte aborda dos eixos de treball:

1.- Proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d’estiu als camps de refugiats sahrauís. Es col·laborarà amb la Mitja Lluna Roja Sahrauí per facilitar la seva tasca de distribució de la cistella bàsica d’aliments, especialment en aquelles famílies que tinguin infants

2.- Sensibilitzar la població catalana de la situació que viu el poble sahrauí, especialment pel que fa a la situació generada per la COVID-19, tant als camps de refugiats, com als territoris ocupats pel regne del Marroc, on els presos polítics continuen tancats a les presons tot i l’elevat risc de contagi.

L’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent és una entitat sense ànim de lucre, creada el 2006 a Lleida per tal de promoure i coordinar el suport humanitari i polític de les comarques de Lleida amb el poble Sahrauí.

L’objectiu principal és donar a conèixer la seva realitat oblidada durant més de 40 anys pels mitjans de comunicació i els governs obviant repetides resolucions de l’ONU i permetent que es vulnerin els Drets Humans més elementals.