La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 MEUR destinat a despesa d’inversions

Els diners són per cobrir el Pla que s'aprovarà al pròxim Ple de la institució del mes de setembre

La Diputació de Lleida ha signat aquest dilluns un préstec per valor de 10 milions d’euros amb l’entitat Cajamar Caja Rural. Aquests diners van destinats al Pla d’Inversions per a Ens Locals que s’aprovarà al pròxim Ple de setembre, i que té com a finalitat ajudar els ajuntaments i EMD de la demarcació en l’execució d’inversions a les respectives poblacions i, al mateix temps, impulsar l’economia productiva del territori.

El crèdit té una durada de 10 anys a un interès variable d’Euribor a tres mesos més 0’80 punts de diferencial. Cajamar ha estat l’escollida d’entre cinc entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta, per ser la qual “ha proposat millors condicions”.

La signatura ha anat a càrrec del president de la diputació lleidatana, Joan Talarn, i s’ha dut a terme aquest dilluns per tal que la institució pugui disposar d’aquesta 10 milions d’euros al més aviat possible per poder aprovar el nou Pla d’inversions.

Talarn ha explicat que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d’Inversions per a ens locals es pugui fer efectiu arran de l’aprovació en el pròxim Ple de les bases i de l’assignació econòmica a cada ens local. Seguint el mateix criteri com ha fet la Diputació en la resta de plans d’aquest mandat, la voluntat del govern de la institució és que el repartiment d’aquests diners “sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per lluitar contra el despoblament i l’envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals”.