La diputada d’Igualtat Sandra Marco, va rebre ahir dilluns al president de la UAITIE (Unión de Asociaciones de Ingenieros Técnicos Industriales y Graduados en Ingeniería de la Rama Industrial de España), Ramon Grau, i actual vicedegà del Col·legi Enginyers Lleida; i Laura Sánchez, assessora en comunicació i relacions institucionals del Col·legi.
El principal objectiu de la trobada ha estat presentar el nou grup de treball que s’ha creat, juntament amb entitats, escoles i instituts de les demarcacions de Lleida. Aquest grup té com a fita treballar de manera conjunta, qualsevol de les iniciatives que es duen a terme al voltant de les STEAM. D’aquesta manera s’aconsegueix donar més visibilitat als projectes tecnològics dels nens i nenes, així com altres iniciatives que fomentin la coneixença d’aquest sector com una oportunitat d’estudi i carrera laboral.
El tret de sortida el marcarà l’exposició ‘Mujeres Ingenieras de Éxito’, una iniciativa de la UAITIE i, que arriba a Lleida el mes d’abril. En aquesta es coneixeran dones referents, i s’explicarà com l’enginyeria i les STEM milloren la qualitat de vida, en tots els àmbits quotidians. Serà una exposició oberta al públic, i a més serà itinerant per totes aquelles escoles que la sol·licitin.
S’està estudiant fer la cloenda de l’acte, analitzant l’impacte d’aquestes activitats, convidant a participar altres Col·legis de Catalunya, per dissertar sobre la realitat del sector d’aquí a un futur. Lleida ha de liderar aquesta iniciativa per posar en relleu el talent jove.
Sandra Marco va destacar que “és important traslladar la consciencia d’una major visibilitat de les dones als col·lectius professionals, i en això implicar tota la societat, com fan des d’Enginyers Lleida”.
Sobre el Col·legi d’Enginyers Lleida
El Col·legi d’Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Lleida, més conegut com a Enginyers Lleida, és l’encarregat de certificar i facilitar tràmits administratius, i oferir assessorament laboral, fiscal i jurídic als col·legiats i col·legiades. Amb més de 75 anys d’història, l’entitat ha anat evolucionant, i a dia d’avui es consolida com una institució inclusiva, accessible i oberta a la societat.
Altament digitalitzada amb l’objectiu d’oferir una experiència a l’usuari optimitzada i àgil en tots els processos que requereix.
A través de la seva Associació, vetlla per la formació contínua dels i les professionals del sector, oferint cursos i jornades tècniques. I promou diverses activitats socials al llarg de l’any, per crear sentit de pertinença i orgull de formar-ne part.