La CUP Lleida demana “confinar” l’explotació i la precarietat laboral

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Captura del vídeo que ha penjat la CUP. CUP NACIONAL.

La CUP Lleida ha publicat aquest matí un vídeo a la xarxa denunciant la situació que actualment s’està vivint al Segrià i també en altres comarques de Lleida. En el vídeo demanen anar a l’arrel del problema, és a dir, “els llocs de treball i les condicions laborals” perquè “no n’hi ha prou en confinar la vida i la comarca, cal confinar l’explotació laboral“.

L’exregidor de la Paeria, Francesc Gabarrell, argumenta que cal tenir en compte quina és l’arrel del problema “per entendre el perquè d’aquest rebrot a la comarca del Segrià“, afegint que “l’actual situació és donada per la situació que pateixen col·lectius com els temporers i treballadores de l’agroindústria”.

Gabarrell també denuncia que aquesta situació “no és nova” i que “ja fa anys que existeix i enguany ha topat amb la manca de voluntat dels governs de diferents colors, ja siguin municipals, de la Diputació, de l’Estat i o de la Generalitat per resoldre aquesta problemàtica que avui ens aboca a una nova emergència sanitària”. L’exregidor també remarca en el vídeo que ja s’havia vist durant el primer confinament com moltes persones vivien al carrer i, també, amb unes condicions que impliquen una alta mobilitat laboral”.

En el vídeo també critiquen la gestió del govern de la Generalitat en què d’un dia per l’altre va deixar de descartar qualsevol mena de confinament “ara per ara” a un confinament perimetral de la comarca del Segrià.