La consellera de Recerca i Universitats visita la Paeria de Lleida

Gemma Geis ha estat rebuda per l’alcalde, Miquel Pueyo, i ha pogut signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament

La consellera de Recerca i Universitats del Govern de la Generalitat, Gemma Geis, ha fet aquest matí una visita institucional a l’Ajuntament de Lleida, on ha estat rebuda pel paer en cap, Miquel Pueyo, que li ha donat la benvinguda a la ciutat.

Geis ha signat al Llibre d’Honor de la Paeria i Pueyo ha obsequiat la consellera amb una reproducció del Llibre dels Usatges com a record de la seva estada a Lleida i a la Paeria. En l’acte també han estat presents el tinent d’alcalde Toni Postius i Paco Cerdà, les regidores Mariama Sall i Cristina Morón i el delegat de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé.

La consellera i l’alcalde han mantingut també una reunió de treball en la qual Pueyo ha expressat la demanda de la Paeria i del Parc Científic de Gardeny per tal que el Govern faci gestions amb el ministeri de Ciència i Innovació per facilitar el refinançament dels crèdits pendents que van permetre la posada en marxa d’aquesta important infraestructura de recerca. Geis s’ha compromès a treballar-hi, dins el procés per a l’aprovació dels nous Pressupostos Generals de l’Estat.

“Ha estat un plaer rebre a la Paeria en la seva primera visita a la consellera de Recerca i Universitats, la Gemma Geis. Tenim temes d’interès comú molt clars, un és la UdL, l’altre el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, però també hem estat parlant de temes d’interès per al conjunt del país com l’aprovació de pressupostos i del marc actual de la recerca”, ha explicat l’alcalde.

Per la seva banda, Geis ha destacat la “màxima complicitat amb la Paeria i amb totes les institucions per enfortir la Universitat de Lleida i el Parc Científic, perquè és un element important i estructural pel territori i per aquesta ciutat, per enfortir i fer aquesta recuperació econòmica i social, que a tot Catalunya sigui un espai de progrés amb el coneixement al centre”. A més, ha remarcat l’aposta del Govern per reforçar el finançament universitari, que es concretarà en els pressupostos de l’any vinent, i també amb el fons Covid que ja s’ha aprovat i que també beneficiarà la Universitat de Lleida.