La Cambra de Lleida posa en marxa una Oficina de Fons Europeus per ajudar les empreses

L'ens aposta per crear consorcis de firmes del territori per facilitar que hi puguin optar

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, amb el secretari general de l'ens, Josep Ramon París, i el responsable de l'Oficina de Fons Europeus de l'ens, Jordi Quejido. CEDIDA

La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida ha posat en marxa aquest dimecres l’Oficina de Fons Europeus, un nou servei, pioner a la demarcació de Lleida, que vol ajudar les empreses del territori a treure el major profit de les mesures extraordinàries recollides en el Pla de Recuperació Europea ‘Next Generation EU’, així com de la resta de fons i programes europeus de finançament emmarcats en el Marc Financer Plurianual 2021-2027.

El president de l’ens cameral, Jaume Saltó, ha assenyalat que moltes empreses del territori són pimes, cosa que “dificulta” que puguin accedir en solitari a aquests ajuts. Per això, des de la Cambra de Comerç de Lleida, aposten per crear consorcis d’empreses “per poder accedir-hi d’una forma més fàcil i directa”.

Des de Cambra de Comerç Lleida han fet una crida a totes les empreses de la demarcació que tinguin un projecte empresarial que necessiti d’una inversió inicial perquè s’adrecin a l’Oficina de Fons Europeus que ha posat en marxa l’ens cameral i que tindrà i que tindrà al capdavant el responsable d’Internacionalització de la Cambra, Jordi Quejido.

Des d’aquesta oficina, s’informarà d’una forma “àgil i accessible” a les empreses lleidatanes sobre els fons disponibles i també se’ls oferirà formació sobre aspectes pràctics com ara la gestió de projectes europeus, i se’ls facilitarà informació al respecte. A la vegada, l’oficina també identificarà projectes susceptibles de rebre fons europeus i assessorarà i acompanyarà les empreses sobre els projectes que aquestes tinguin en ment.

La nova oficina presentada aquest dimarts ofereix a les empreses del territori diferents serveis, alguns totalment gratuïts i altres de pagament. Entre aquests, destaquen un espai web sobre fons europeus; un servei de consultes; un servei d’avisos personalitzat; un servei de notícies bimensuals amb una varietat de contingut; píndoles informatives, i un pla formatiu, entre altres.