fbpx

Junts referma el seu compromís amb el voluntariat social a Lleida

Avatar photo

En el marc de les trobades amb entitats socials de la ciutat, el grup municipal de Junts a la Paeria s’ha reunit amb la Federació Catalana de Voluntariat Social de Lleida per conèixer de primera mà els seus serveis i demandes. Tots dos coincideixen en la necessitat d’impulsar i posar en valor el voluntariat social com un agent transformador i de realització personal.

La portaveu de Junts, Violant Cervera, ha reafirmat el compromís del grup municipal per seguir posant en valor el voluntariat social com “una peça clau a Lleida, tot i que encara tenim reptes i oportunitats per seguir millorant i fomentant aquesta tasca comunitària”. “El voluntariat és el motor que impulsa el canvi i la solidaritat a Lleida, i hem de fomentar aquest compromís social”, diu Cervera. La portaveu també ha recordat que “el voluntariat no només beneficia a aquells que reben el suport, sinó que també enriqueix profundament les vides i la realització personal dels voluntaris“. Per això, Cervera reafirma l’aposta de Junts per incrementar la dotació econòmica destinada a entitats del tercer sector.

Per la seva part, el coordinador de la FCVS-Lleida, Ramon Farré, remarca que Lleida compta amb nombre creixent d’iniciatives d’inclusió social, d’ajuda a persones grans o dependents i d’acompanyament als malalts. Aquest fet, diu Farré, demostra que Lleida compta amb una “comunitat activa, compromesa i solidària”. Tot i així, també lamenta que, malgrat el fort compromís dels voluntaris, algunes iniciatives es veuen limitades per la manca de recursos materials i de personal.

Durant la trobada, també s’ha compartit idees i estratègies sobre la promoció de la formació contínua dels voluntaris, així com propostes per implementar noves eines, recursos i vies per optimitzar i reconèixer la tasca vital que realitzen de manera desinteressada els i les voluntàries a la ciutat.

Amb aquests objectius compartitsJunts es compromet a seguir donar suport al voluntariat a Lleida i es posa a disposició d’entitats com la Federació Catalana de Voluntariat Social, per treballar de la mà i avançar cap a una ciutat més solidària i cohesionada en benefici de tots els lleidatans i lleidatanes.

La Federació Catalana de Voluntariat Social és una xarxa de referència que aplega entitats sense afany de lucre que inverteixen els seus esforços al foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya. Aquestes esdevenen agents clau per a l’articulació i l’impuls d’accions comunitàries que la inclusió social, l’educació i la salut arreu del territori.

El passat 28 de novembre, la  ciutat de Lleida fou l’encarregada d’obrir les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat, fixat a nivell mundial cada 5 de desembre, sota el lema ‘Amb emergència o sense, voluntariat sempre’!

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Altafulla renova la Piscina Municipal

Notícia següent

L’incendi a Calzados FAL trigarà dies en ser extingit

Notícies relacionades