fbpx

Junts recull les demandes i necessitats de l’AVV de Magraners

Avatar photo

En el marc de les visites de Junts per Catalunya amb les Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida, el grup municipal es va reunir ahir amb l’AVV de Magraners per recollir les seves demandes i abordar qüestions relacionades amb el futur i el desenvolupament d’aquest barri emblemàtic de la ciutat. Durant la trobada, es van tractar diversos àmbits, com ara l’habitatge, la promoció del comerç de proximitat i el projecte de barri.

El barri dels Magraners fou creat l’any 1948, amb l’arribada de famílies provinents d’Andalusia que es van instal·lar als terrenys de l’antic aeròdrom del Reial Aeri Club de Lleida. A dia d’avui, el barri aplega uns 3.000 veïns, impulsa molta activitat cultural i esportiva i compta amb diversos serveis públics, com ara el centre cívic, la llar d’infants, l’escola, el pavelló poliesportiu, la piscina municipal, un centre de dia, una llar per a la gent gran, un centre cultural ubicat a l’antic Cinema Goya i un consultori mèdic. Sobre aquest últim, l’entitat incideix en la necessitat de millorar les condicions d’aquest equipament, estrenat l’any 2010 i que actualment es troba envellit i no respon a les necessitats sanitàries actuals dels veïns i veînes.

El problemes derivats de la manca d’habitatges

L’AVV explica a Junts que al barri hi falten moltes botigues i lamenten que la gent jove del barri es trasllada a altres zones de la ciutat perquè als Magraners “no hi troben les oportunitats ni serveis” que busquen. L’entitat veïnal relaciona directament aquesta problemàtica a la manca d’habitatge, un fet que provoca l’envelliment accelerat i el tancament progressiu de comerços i altres serveis. Malgrat el sentiment identitari que predomina al barri, l’AVV lamenta que aquest context fa créixer la sensació d’abandonament i de desigualtat social.

Preocupació per les línies d’Alta Tensió

Els Magraners també porta anys lluitant contra la implantació de línies d’Alta Tensió, relacionades amb la subestació que s’hi situa al barri. L’ens veinal es mostra preocupat perquè hi arribin a la zona les línies dels parcs solars d’Alcarràs i que han de travessar l’Horta.

Junts treballarà de la mà de l’AVV

Per la seva part, la portaveu de Junts, Violant Cervera, va recollir aquestes i altres preocupacions del barri, tot refermant a l’AVV la intenció del grup municipal de treballar plegats per abordar aquestes problemàtiques, posant el focus en impulsar la diversitat generacional, revertir el despoblament progressiu i promocionar el comerç de proximitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Avaria a l’R15 entre Marçà—Falset i Tarragona

Notícia següent

Detingut empresari marroquí per explotar laboralment a sis compatriotes

Notícies relacionades