Joves de la Mariola i Pius XII graven un videoclip sobre el racisme, el bullying i la tolerància

El Pla de Desenvolupament Comunitari ha coordinat un taller per crear la cançó i fer un clip audiovisual, amb la participació del grup lleidatà Rap’n’power

Joves dels barris de la Mariola i Pius XII-Germanor han gravat un videoclip en què han volgut fer una crida contra el racisme, el bullying i la xenofòbia, i en favor de la tolerància i el respecte. El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), que coordina l’assemblea de joves dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) en aquests dos barris, ha dut a terme uns tallers de rap comunitari i el resultat ha estat la creació d’una cançó i de la composició visual. Hi han participat 20 joves dels SIS Pare Palau, de la Ciberaula de les Moreres i el SIS Calidoscopi.

Els talleristes que han fet possible aquesta acció han estat els membres del grup lleidatà Rap’n’power, format pel Toni “Chacho” i l’Eloi “Cíniko. Han dinamitzat diverses sessions de rap amb el jovent, per aprofundir en la cultura del rap i per elaborar la lletra de la cançó a través de la reflexió del seu entorn més pròxim. Posteriorment han gravat la cançó i després el videoclip pels carrers del barri de la Mariola. L’acció s’ha fet seguint les mesures sanitàries que marca el departament de Salut.

L’estrena del videoclip s’ha fet aquesta setmana, en el marc del Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra avui i que enguany fa especial atenció a l’economia digital. El clip es pot veure a les xarxes socials del PDC @pdclamariola i en aquest enllaç del Youtube.