Josep Pifarré, nou delegat de Salut a la Regió Sanitària Lleida

En substitució de Divina Farreny, ja havia ocupat el càrrec entre el 2012 i el 2016

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut
El Departament de Salut ha nomenat Josep Pifarré nou delegat de Salut i gerent territorial de la Regió Sanitària Lleida del Servei Català de la Salut, funcions que abans ocupava Divina Farreny. Aquest nomenament tanca la configuració del nou equip directiu territorial de la conselleria, que ha de garantir l’efectivitat en la implementació de polítiques de salut, atenent a la diversitat i les necessitats de les diverses regions. Pifarré (Lleida, 1969) és llicenciat en Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) i metge especialista en Psiquiatria per l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ja havia ocupat aquest mateix càrrec entre els anys 2012 i 2016.
Josep Pifarré també compta amb un doctorat en Medicina per la Universitat de Barcelona i ha cursat un màster en Bioètica i Dret per la mateixa universitat. Així mateix, és llicenciat en Psicologia i graduat en Filosofia per la Universitat Nacional de Educación a Distancia (UNED).

El nou gerent té una dilatada trajectòria en els àmbits clínic, docent, de recerca i de gestió, que inclou el desenvolupament del càrrec de gerent de la Regió Sanitària Lleida entre els anys 2012 i 2016. Pifarré havia estat Director del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addicions de Gestió de Serveis Sanitaris de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida i Director Mèdic de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Ha estat també membre de diferents consells de direcció i patronats d’institucions vinculades al territori lleidatà i a l’àmbit de la salut mental.

És professor agregat de Psiquiatria a la Universitat de Lleida i investigador principal del grup de fonaments biològics dels trastorns mentals de l’Institut de Recerca de Barcelona a Lleida.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha agraït el treball de la fins fa unes setmanes gerent d’aquesta regió, especialment durant la gestió de la present pandèmia.