Investiguen un veí de Lleida per conduir en sentit contrari per l’A-22 amb un vehicle robat

L'home, que va posar en perill els altres conductors que anaven per l'autovia, no té permís de circulació

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga un veí de Lleida de 40 anys que el 24 d’octubre hauria conduït 16 quilòmetres en sentit contrari per l’A-22 amb un vehicle sostret a Raimat (Segrià). A més, ho feia sense tenir permís de circulació. La Guàrdia Civil va obrir una investigació arran dels avisos de diferents conductors que circulaven per l’autovia en direcció a Osca que es van trobar amb el vehicle que ho feia per la mateixa calçada però en sentit Lleida, amb la qual cosa van haver d’efectuar maniobres evasives per no col·lidir. El conductor s’investiga per dos delictes contra la seguretat viària, conducció temerària i conduir sense haver obtingut mai el permís o llicència de conducció i un altre delicte contra el patrimoni pel robatori del vehicle.

El 24 d’octubre, el Centre d’Emergències 112 SOS Aragó, va comunicar al Centre Operatiu de Trànsit de la Guàrdia Civil d’Osca que s’estaven rebent múltiples trucades de conductors particulars, avisant de la presència d’un vehicle que circulava en sentit contrari per l’autovia A-22, atès que anava pel carril sentit Osca si bé ho feia direcció a Lleida.

La Guàrdia Civil es van mobilitzar diverses patrulles pròximes per interceptar el vehicle i tractar d’evitar que continués circulant amb el consegüent risc per a tots els usuari de l’autovia. Tot i això, el conductor va abandonar l’A-22 i no va poder ser localitzat pels agents. El cos va obrir una investigació amb la qual va esbrinar que el vehicle havia estat sostret a Raimat i abandonat, posteriorment, a Lleida. La Guàrdia Civil també va poder determinar la identitat del suposat autor dels fets, un veí de Lleida de 40 anys i l’1 de desembre va posar en marxa la seva cerca.

La Guàrdia Civil ha remès les diligències instruïdes al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Montsó. L’investigat té l’obligació de personar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.