Enmig de la polèmica generada per l’últim ple extraordinari celebrat a Lleida on protectores d’animals reivindicaven més pressupost pel benestar animal i denunciaven una agressió a un animal amb un tret de perdigó, la regidoria de Sostenbilitat de l’Ajuntament de Lleida va celebrar ahir la segona de les sessions previstes en la formació en la millora del benestar animal dirigida a tècnics municipals, agents de la Guàrdia Urbana de Lleida i dels Mossos d’Esquadra.
Una seixantena de persones van participar a la formació que ha impulsat la regidoria de Sostenibilitat, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i el Col·legi de Veterinaris de Lleida, en dues jornades per tal de tractar sobre la nova normativa de benestar animal, la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals.
Ahir va celebrar-se el segon d’aquests tallers, que van anar adreçats als agents de la Guàrdia Urbana i el personal del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, el Refugi dels Peluts, i que també van comptar amb participació d’agents dels Mossos d’Esquadra, en especial de la Unitat Regional de Medi Ambient.
La primera tinenta d’alcalde i regidora de Sostenibilitat, Begoña Iglesias, va donar la benvinguda a les persones assistents a la segona sessió i va remarcar l’esforç que s’està fent des de l’Ajuntament per treballar en aquest àmbit, en col·laboració també amb les entitats animalistes, i tenint en compte les obligacions que la normativa imposa ara als ajuntaments. A més, va agraïr la col·laboració del personal municipal, la Guàrdia Urbana i el Col·legi de Veterinaris per fer possible aquesta jornada.
Aquesta acció formativa sorgeix del diàleg impulsat des de la regidoria de Sostenibilitat amb les diferents protectores i amb la voluntat de millorar el protocol de recollida d’animals a la via pública.
Les sessions han combinat la teoria, sobre l’impacte de la llei i les noves competències dels ajuntaments en Salut Pública, amb una part pràctica centrada en l’exposició dels procediments a seguir en cas d’urgència, la gestió de les colònies felines i altres casos concrets que poden succeir al carrer.
La formació va tenir una durada de tres hores i va anar a càrrec de la veterinària Alexia Falcó, responsable de la gestió veterinària del Centre d’Acollida de la Fundació d‘Animals de Companyia del Camp de Tarragona.