“Excalibur i altres històries d’animals morts”, aquest dissabte a l’Escorxador

Aquest dissabte, 27 de març, a les 20.00 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Excalibur i altres històries d’animals morts”, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Aquest espectacle de Las Hermanas Picohueso, concebut, produït i estrenat abans del 2020, parla de pandèmies, virus de laboratori, utilització d’animals per a l’experimentació i altres formes de relacionar-nos amb la natura en aquest espectacle multillenguatge divertit i molt àcid.

Amb el format d’un programa televisiu en directe, l’espectacle posa en evidència la paranoia generalitzada i el pànic en què ha entrat la nostra espècie arran de diverses epidèmies i altres catàstrofes. Una sàtira de la nostra societat que fa evidents les estructures del poder i la política de la por i del control des de l’òptica dels animals que n’acaben patint les conseqüències.

Una ovella clonada, uns rens siberians descongelats a causa del canvi climàtic i una corresponsal molt “espacial” són les narradores que, des de l’humor, ens condueixen per diferents històries en forma de reportatge o d’entrevista.

Una peça lúdica i esbojarrada que, amb el suport dels titelles i un gran desplegament tècnic, analitza les pors mundials i la col·lateralitat dels seus efectes, sota l’atenta mirada de l’ovella Dolly.

Les entrades (12 €, la general i 10 €, la reduïda) estan a la venda al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.