ERC organitza una conferència envers la figura de la dona a la societat actual

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la conferència organitzada per ERC, a la Sala Jaume Magre de Lleida. Foto CEDIDA
Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat un acte amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, que ha reunit a la Sala Jaume Magre de Lleida a Montse Pociello Ribes, dibuixant i creativa publicitària que dirigeix Cr3ativa, Anna Costa Ramírez, perruquera i ex-presidenta d’Slow Shop Lleida, Sandra Castro Bayona, regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sara Bailac Ardanuy, senadora per ERC i la diputada al Congrés Marta Rosique Saltor, totes elles moderades per Anna Pifarré Amigó, per debatre sobre el tema Dona, nous i vells oficis, nova societat en el marc de la reforma horària?
Per Castro, aquest ha estat un acte en el qual dones de diferents àmbits han parlat, des de la seva pròpia experiència, ‘de com incideix en les seves vides la conciliació i com compaginen la seva vida laboral i professional amb la seva vida personal’. Per la regidora de la Paeria, aquest continua essent un tema molt complex ‘mentre no abordem seriosament el tema de la reforma horària que és el que ha de fer real aquesta conciliació’
Per Bailac, al voltant del 8 de març és encara ‘molt pertinent continuar posant damunt la taula les dificultats i les desigualtats que encara a dia d’avui patim les dones’. Alhora, s’ha referit a les dades de que la bretxa salarial continua essent a Catalunya d’un 23% i ha insistit que davant d’això, de les violències masclistes i de totes les desigualtats, ‘des de les institucions per garantir que aquests drets els podem exercir amb plenitud i també venim a reflexionar sobre que vol dir estar en política sent una dona, quan aquest ha estat sempre un espai tradicionalment masculí del qual les dones n’hem quedat excloses’.
Per la seva banda, Rosique ha manifestat que ‘és important en la majoria del possible saber trobar espais de dones, espais en els quals les dones puguem expressar-nos lliurement, crec que és important que en la setmana del 8 de març siguem capaces de reivindicar-nos i siguem capaces de deixar clar que vivim en un sistema patriarcal’. Per la diputada barcelonina, l’actual sistema és el que comporta ‘que hi hagi feminicidis constants o que hi hagin violacions grupals, als quals és hora de posar remei, és hora de frenar-ho’.
L’acte ha acabat amb una lectura de poemes a càrrec de Alba Vela Martínez amb Alex Rodriguez Celma a la guitarra i la lectura d’unes paraules escrites per l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.
Acabada la vetllada, les secretaries de la Dona de Lleida i del Segrià, Imma Espluga i Helena Martínez, organitzadores de l’acte, han valorat molt positivament la trobada i les opinions versades per totes les ponents.