Què es pot fer i què no en el confinament al Segrià?

El DOGC publica l'ordre de confinament

Persones passejant pel carrer Major de Lleida després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià. ACN

Protecció Civil ha publicat un document amb indicacions sobre què es pot fer i què no al Segrià mentre duri el confinament decretat aquest dissabte pel Govern i que ja ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). S’hi indica que els segrianencs poden moure’s per dins de la comarca però no sortir-ne, així com que estarà permès creuar el Segrià per autopista i autovia, com ja ha avançat el conseller d’Interior, Miquel Buch, aquest matí. El document també especifica que els transports públics funcionaran malgrat els controls policials. Només es permet l’entrada i sortida de la comarca per anar a treballar, prestar serveis, per activitats comercials i econòmiques o bé per causes de força major, com ara sanitaris.

També queden restringides les visites a residències –els centres de dia quedaran directament tancats, segons la consellera de Salut, Alba Vergés– però es permet la resta d’activitats, fins i tot l’accés als parcs infantils, sempre que es compleixin les mesures de seguretat, higiene i distància.

El transport públic del Segrià mantindrà els seus serveis per garantir la mobilitat laboral i prestar servei en el cas de les activitats essencials, comercials, empresarials i econòmiques, segons ha informat el Departament de Territori en un comunicat. Així, i malgrat el confinament del Segrià, que restringeix les entrades i sortides a la comarca, s’hi podrà arribar per carretera amb busos urbans i interurbans per motius laborals o justificats, i també amb Rodalies Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en AVE llarga distància o Avant. No funcionarà, però, el servei turístic del Tren dels Llacs, que es reprenia justament aquest dissabte.

Els propers dies, si cal, els operadors podrien adaptar l’oferta de transport públic a la demanda generada. Renfe oferirà a les persones que tenien bitllets per anar a Lleida per motius personals i que no hi podran anar l’opció d’un reemborsament, en un sistema similar al que funcionava durant l’estat d’alarma.