Els mercats a l’aire lliure de Lleida reduiran l’aforament al 30%

La Paeria delimitarà el perímetre, farà controls d'accés i només s'hi podrà accedir per determinats llocs

 La regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida adequarà els mercats de dijous i dissabte a la ciutat de Lleida per adaptar-se a les noves restriccions que ha decretat la Generalitat. En aquest sentit, treballa per delimitar el perímetre al mercat del Barris Nord, a Pardinyes, ja aquest dissabte.

Així mateix, hi haurà controls i només es podrà accedir al mercadet per tres entrades. Els nous requeriments indiquen, d’una banda, que els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat sempre que compleixin la condició de reduir fins al 30% la capacitat d’aforament màxim del recinte. D’altra banda, s’ha de donar compliment a les mesures de seguretat previstes al corresponent pla sectorial aprovat pel Procicat.

Des de l’àrea de Mercats de la regidoria es treballa en delimitar el perímetre al mercat de dissabte, al Barris Nord, per fer controls d’aforament tal com estableix la nova normativa. Hi haurà un punt d’entrada habilitada a l’avinguda Baró de Maials, per la zona de fruita. En el cas de la zona de roba, s’habilitaran dos punts d’accés, un pel carrer Comtes d’Urgell, i l’altre per l’avinguda Prat de la Riba.

Des de la Paeria adverteixen que aquests controls que exigeix la normativa i que seran realitzats per personal de la regidoria, correctament identificat, poden provocar en determinats moments que les persones que vagin a comprar hagin d’esperar a fora per entrar al mercat. Les mateixes mesures d’obligat compliment per garantir la seguretat de la ciutadania, també s’implementaran dijous al mercat de Camp d’Esports.

Aquestes modificacions es realitzen des de l’àrea de Mercats en compliment de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya, que també indica que queda suspesa la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.