Els processos participatius Imaginem Lleida tenen oberta la participació telemàtica perquè la ciutadania pugui fer arribar les seves propostes d’ús mitjançant els canals digitals habilitats. Els lleidatans i lleidatanes que vulguin aportar les seves idees i suggeriments a qualsevol dels projectes han d’accedir a la plataforma en línia Decidim del web municipal de Participació. En aquest espai, també es pot fer el seguiment de com evolucionen els processos i inscriure’s als tallers previstos.
La Regidoria de Participació té actius els Imaginem Lleida de l’antiga estació d’autobusos, Platges Lleida, el Pacte per a la Convivència i el Civisme, la zona esportiva de Llívia i el Passatge de Santa Anna. Encara que la metodologia és similar, cada procés segueix el seu curs, adaptant-se a les necessitats de cada projecte i les seves dinàmiques. I el calendari s’ajusta d’acord amb les fases i les activitats programades.
Els períodes per poder participar en línia als Imaginem que estan actius són:
-Imaginem Pacte per a la Convivència i el Civisme a la ciutat de Lleida, fins el 7 d’abril.
-Imaginem la zona esportiva de Llívia, fins al 30 d’abril.
-Imaginem Platges Lleida, fins al 14 de maig.
-Imaginem l’antiga estació d’autobusos, fins al 15 de juny.
-Imaginem el Passatge de Santa Anna, fins al 15 de juny.
Per trametre les idees, cal accedir a l’espai Decidim i registrar-se. Mitjançant la plataforma, es pretén fomentar la participació i ampliar la representació ciutadana, per garantir que els Imaginem arriben a tothom i que, qui ho vulgui, pugui trametre els seus suggeriments a qualsevol dels processos oberts.
L’Imaginem Pacte per a la Convivència i el Civisme a la ciutat de Lleida és un dels eixos que es treballen, juntament amb la Comissió de Ciutadania Cívica i Convivència (Consell de Ciutat) o reunions bilaterals amb els grups municipals, que culminaran amb la presentació el Pacte.
A més, s’està treballant en el projecte de Barris Vius que, igualment, contempla diverses vies de participació. És un procés que es treballa principalment als Consells de Barri als barris de Mariola, Centre Històric, Mangraners i Clot de les Granotes, on es fa una detecció de necessitats per identificar prioritats i un treball continuat amb els veïns i veïnes i les entitats de cada zona.