Els hostalers del Segrià: “El confinament és il·legal i estem en desigualtat amb altres regions”

Reclamen les pèrdues generades en restaurants, bars i comerços i enviaran les factures a la Generalitat

Hostalers protestant davant de la Paeria.

Hostalers del Segrià consideren que les mesures restrictives imposades pel Govern el 15 de juliol i que ordenaven el confinament perimetral i el tancament de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre durant 15 dies són “il·legals”. Des de la plataforma NUC animen els afectats a denunciar la Generalitat per danys i perjudicis. Reclamen les pèrdues causades tant a bars i restaurants com a comerços i enviaran les factures al Govern. Prop de 200 persones s’han tornat a concentrar aquest dilluns a la plaça Sant Joan de Lleida per demanar la reobertura dels establiments. “Obrirem aquest dijous, sí o sí”, ha assegurat el portaveu de la plataforma Nova Unitat Ciutadana (NUC), Dani Consuegra.

Després de la concentració, els participants s’han dirigit un altre cop cap a la plaça de la Paeria, tal com van fer dijous passat, i han trencat plats. “Que sigui l’administració qui pagui els plats trencats”, ha dit Consuegra. El portaveu de la plataforma ha reclamat solucions “immediates”. “Les volem ja”, ha dit, i demana una “lluita unida” de tota la societat lleidatana perquè la ciutat, assegura, “està sent segrestada”.

La Rosa Rivas, propietària d’un restaurant de Lleida, reclama poder tornar a obrir el negoci perquè, denuncia, “som l’únic territori de Catalunya que estem tancats”. “Moltes famílies depenen de nosaltres i si continuem així haurem de tancar”, alerta.

També ha assistit a la concentració la Divina Pena, comerciant, que ha assegurat que la situació provocada pel tancament que estan patint “no es pot aguantar molt més temps i acabarà petant”. “Volem tornar a treballar”, reclama. Per la seva banda, la Remei Santillana, treballadora d’una perfumeria del centre de Lleida, lamenta que sembli que a Lleida siguin “els empestats de Catalunya”.

Us deixem amb els vídeos de les manifestacions: