Els brots de Lleida i Barcelona seran controlats “pròximament” segons el govern espanyol

Així ho ha defensat la ministra d'Exteriors del govern espanyol, la qual ha enviat un missatge a diverses agències informatives exteriors

Imatge d'arxiu d'Arancha González Laya. ACN.

El govern espanyol ha sortit en defensa de la situació actual del país pel que fa a la Covid-19 afirmant que “Espanya està en un escenari de control“, aquestes paraules arriben just després que el Regne Unit hagi decidit imposar una quarantena als viatgers provinents d’Espanya. Bèlgica també va prohibir fa uns dies que es pogués viatjar a les terres de Ponent i a Osca. 

Aquestes paraules han estat pronunciades per la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, la qual ha enviat aquest missatge a l’exterior a través de diverses agències informatives en les quals ha afirmat que els brots de Lleida, Barcelona i Saragossa “seran controlats pròximament”.

Laya ha destacat que “la pressió hospitalària es manté baixa”, que “els llits dels aguts estan per sota dels 1.500 pacients”. Altrament, també ha destacat que els pacients crítics per Covid-19 a tot l’estat són uns 160.

Segons la ministra, ja “estava previst que apareixerien brots i s’estan detectant precoçment i controlant”. A més, ha afegit que més de la meitat dels nous casos de coronavirus detectats són asimptomàtics, cosa que, a parer seu, “demostra la feina de cribratge que s’està fent”.

Amb aquestes declaracions la ministra d’Exteriors ha volgut defensar que “Espanya és un país segur per viatjar“.