Els brots a les comarques d’Osca i Lleida ja són els més importants d’Espanya

Així ho va afirmar ahir Fernando Simón en declaracions en roda de premsa

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va assegurar ahir que els brots de coronavirus de les comarques lleidatanes i les comarques d’Osca són els més importants que hi ha actualment a l’estat Espanyol.

Sobre el brot d’Osca va apuntar que només el 10% són casos greus i estan en aïllament mentre que la resta són casos que ja han passat la malaltia o no presenten simptomatologia greu, cosa que permet afirmar que està “controlat”. Pel que fa al de Lleida, tal com va afirmar també la consellera de Salut, Alba Vergés, la problemàtica recau en causes socials, ja que els temporers viuen en situacions dolentes. Altrament, també va afirmar que existeixen dubtes sobre la influència del brot d’Osca amb el de Lleida per la seva proximitat geogràfica, però que sí presenta moltes semblances amb el de les comarques de la franja.

Salvador Illa, ministre de Sanitat, va tornar a comentar que no es descarta fer confinaments selectius en blocs de pisos, empreses o qualsevol altre edifici.

Lleida va sumar el passat 26 de juny els pitjors números des de l’inici de la pandèmia, ja que va sumar 92 casos positius, 87 dels quals al Segrià. La majoria d’aquests positius provenien del brot a la residencia o de la industria agroalimentària. Salut, sense donar el nom d’aquestes empreses ha recomanat fer test PCR i d’anticossos als treballadors i treballadores d’aquests sectors.