El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va desplaçar-se ahir a Almacelles on va visitar les instal·lacions de l’empresa familiar Cal Quitèria dedicada a l’elaboració de formatges de cabra amb una producció anual que ronda els 50.000 quilos.
Acompanyat pels germans Carles i Mariona Pàmpols, copropietaris de Cal Quitèria, el subdelegat va conèixer tot el procés de cicle tancat de l’empresa que des de fa quinze anys es dedica a la cria de cabres i a l’elaboració de diferents tipus de formatges de cabra i a la seva comercialització, principalment en el mercat català.
Des de 2010, any d’inici de la producció de formatges, Cal Quitèria acumula diversos premis a certàmens tant nacionals com internacionals destacant els guardons a diferents edicions dels World Cheese Awards, considerats els premis “Òscar” del món dels formatges. En l’edició 2024 d’aquests premis, Cal Quitèria va obtenir fins a tres distincions, una de plata i dues de bronze.
Aquests guardons, segons va assenyalar el subdelegat, “són, sens dubte, el reconeixement a l’excel·lència d’una producció basada en la tradició i les tècniques artesanals d’elaboració per preservar al màxim la qualitat dels formatges”.
L’empresa, amb una plantilla d’una dotzena de treballadors, disposa actualment a la granja d’un ramat d’un miler de cabres aproximadament que produeixen entre 6.000 i 9.000 litres de llet de cabra a la setmana, segons la temporada.
Cal Quitèria és membre de Llet de Cabres Catalanes, agrupació de ramaders catalans que té per objectiu defensar, potenciar i promocionar el sector del cabrum i dels productes elaborats amb llet de cabra, i tots els seus formatges inclouen aquest segell de qualitat.
Posteriorment, el subdelegat va assistir a la reunió de la Junta Local de Seguretat d’Almacelles on participen tots els cossos de seguretat.