El saló Lleida Expo Tren ajornat pel coronavirus es farà el 17 i 18 d’octubre

L'onzena edició s'havia de celebrar el 14 i 15 de març amb la presència d'expositors estatals i internacionals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els organitzadors del saló Lleida Expo Tren, que s’havia de celebrar el 14 i el 15 de març i es va suspendre pel coronavirus, han comunicat a Fira de Lleida que l’onzena edició es farà el 17 i 18 d’octubre. El certamen, organitzat per la revista Más Tren i que forma part del circuit europeu dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari, tenia confirmada la presència de 63 expositors procedents de Catalunya, de l’Estat i també de França, Gran Bretanya, Alemanya, Àustria, Suïssa i Portugal. Lleida Expo Tren va rebre l’any passat 12.000 visitants.
L’onzena edició del saló Lleida Expo Tren tindrà lloc finalment els dies 17 i 18 d’octubre als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, segons ha decidit l’organització del certamen. LleidaExpoTren és la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’estat espanyol i del sud d’Europa, i aplega una gran quantitat d’expositors comercials, maquetes i clubs procedents de tot l’Estat i de França.

El saló d’enguany coincideix, a més, amb la commemoració dels 160 anys de l’arribada del tren a la ciutat, efemèride que serà recordada amb iniciatives com l’exposició fotogràfica sobre la línia Barcelona-Manresa-Lleida, aportada pels col·leccionistes i experts en l’àmbit ferroviari Joan Solé i Antoni Nebot.

LleidaExpoTren es divideix en dos grans sectors, el lúdic i el comercial. El primer inclou maquetes de trens a escala; la participació de diferents clubs de França; grans maquetes modulars d’associacions estatals; circuits de trens de ‘vapor viu’ escala 1 i de modelisme ferroviari tripulat; una exposició fotogràfica, i seminaris i xerrades.

El sector comercial aplega els estands de fabricants i importadors de trens, accessoris i publicacions; estands institucionals, d’associacions i clubs; estands amb oferta lúdico-ferroviària, i el Mercat d’ocasions, amb compra-venda de material divers.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10h a 20 h el dissabte i de 10h a 14 h el diumenge. El saló està organitzat per la revista Más Tren, amb la col·laboració de Fira de Lleida i el patrocini de la Paeria.