El risc d’incendis de Lleida és el més baix del segle

El risc d’incendis forestals a la província de Lleida és aquest any el més baix del segle XXI, per l’efecte de les intenses i continuades pluges dels darrers mesos segons han explicat aquest dijous responsables de la Conselleria d’Interior, de la d’Agricultura, dels Bombers de la Generalitat i dels Agents Rurals.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo; el director general del cos dels Agents Rurals, Marc Costa; la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer; el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ferran Noguera; el cap de la regió d’emergències dels Bombers, Jordi Solà i el cap regional dels Agents Rurals, Llorenç Ricou, han presentat en roda de premsa les previsions de la campanya.

Ricou ha assenyalat que “caldria remuntar-se a final dels anys noranta per trobar un any semblat al 2020” tot i que ha precisat que si s’intensifica la calor la situació es podria capgirar.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha explicat que s’han instal·lat les primeres càmeres en punts de vigilància que supleixen els guaites forestals i el director general del cos dels Agents Rurals ha anunciat que una de les novetats d’aquest any serà la incorporació de drons per fer tasques de vigilància.

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destina més de 17 milions d’euros aquest any a la política de prevenció d’incendis i la d’Interior invertirà 16 milions d’euros a les despeses directament relacionades amb la campanya Forestal.