Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El regidor Rutllant posa en valor la biodiversitat urbana de Lleida

Avatar photo

En la jornada d’aquest matí a la Mitjana, el regidor ha destacat que la riquesa vegetal i de fauna de la ciutat la converteixen en una de les poblacions més interessants del sud d’Europa pel que fa a la biodiversitat

El parc de La Mitjana ha acollit aquest diumenge al matí l’ecoactivitat sobre la biodiversitat de Lleida, que ha servit per destacar la riquesa vegetal i de fauna de la ciutat. El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha posat en valor aquesta biodiversitat urbana, que situen Lleida com una de les poblacions més interessants del sud d’Europa en aquest àmbit. Rutllant ha destacat l’Horta, la Mitjana o l’entorn del riu Segre al seu pas per la ciutat, així com altres espais de valor com el turó de Gardeny, la Seu Vella o els Camps Elisis. Rutllant ha subratllat que Lleida també és un punt estratègic per a les cigonyes. En aquest sentit, ha agraït la participació ciutadana i de centres escolars de la ciutat que han col·laborat en el cens d’aquest animal i en els punts d’observació de la biodiversitat.

La jornada d’aquest matí, dins el programa +Biodiversitat, ha tingut per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la biodiversitat urbana i motivar la seva implicació en l’estudi i la conservació. En la trobada s’han donat les dades obtingudes en el projecte i els estudis que s’han realitzat amb la participació ciutadana. El 2021 s’han fet 36 punts d’observacions de la biodiversitat a Lleida amb la identificació de 132 espècies vegetals diferents, 77 d’aus, 20 de macroinvertebrats aquàtics, 32 ordres diferents d’artròpodes, 27 espècies de bolets, 3 de mamífers i una espècie d’amfibis. Els punts d’observació s’han dut a terme principalment a espais verds de les zones urbanes de Lleida, com la plaça de Blas Infante, el riu Segre, la Seu Vella o Camps Elisis, entre altres ubicacions. Algunes de les activitats es van realitzar amb centres educatius dins l’Agenda 21 Escolar de Lleida.

També s’han donat a conèixer les dades del cens de cigonyes, amb accions el 2019 i el 2021 fent el seguiment dels nius amb la participació de voluntaris individuals, famílies i centres educatius. Els resultats de l’informe d’enguany comptabilitzen 232 nius dels quals 202 han estat ocupats per una parella aquest any i s’han comptabilitzat 307 polls.

Alliberament de fauna i neteja de caixes de niu

L’activitat organitzada a la Mitjana ha inclòs també l’alliberament de fauna. En concret, s’han alliberat dos astors, recuperats al Centre de Fauna Vallcalent, una espècie que ja es pot trobar al parc. A continuació, la trentena de participants en la jornada han localitzat, amb els experts i educadors del parc, les caixes de niu penjades en diferents punts i s’ha fet el manteniment i la neteja.

Aquestes activitats es realitzen amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del programa Interreg POCTEFA TTFS.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els medicaments ja no tindran prospecte en paper

Notícia següent

Andorra Telecom exposa casuístiques com la del pont de la Puríssima per preservar el monopoli amb l’acord amb la Unió Europea

Notícies relacionades