El PSC de Lleida proposa reorientar part de les despeses de les Festes de Maig en línies d’ajuts als autònoms i pimes

Els socialistes demanen a la Paeria que faci seguiment de la situació i necessitats de les residències de gent gran

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El grup del PSC a l’Ajuntament de Lleida ha proposat aquest divendres al govern municipal reorientar part de les despeses que s’havien de destinar a les Festes de Maig en línies d’ajuts per autònoms i empresaris dels sectors vinculats al comerç i al turisme. Després que la Paeria hagi fet públic l’ajornament de les festes pel coronavirus, una mesura a la qual el PSC dona suport, els socialistes consideren que seria “una bona mesura” poder ajudar econòmicament, tant a autònoms com a pimes lleidatanes. Així mateix, el grup socialista ha instat l’Ajuntament a fer un seguiment de totes les accions de control i supervisió que s’hagin de dur a terme en residències de gent gran ja que són “un dels focus on és més virulenta la malaltia”.

Altrament, el grup socialista ha recriminat a l’equip de govern que no informi l’oposició “d’algunes decisions preses pel govern municipal” en les juntes de portaveus que se celebren aquests dies via telemàtica. En aquest sentit, el PSC lamenta que es va assabentar de l’ajornament de les Festes de Tardor per la nota de premsa difosa per la Paeria.

Campanya de la fruita

El PSC també ha mostrat la seva “sorpresa” pel fet que “cap representat polític de la Paeria, ni la regidora de Serveis Socials ni el regidor de l’Horta, hi hagi assistit a la reunió d’aquest divendres sobre la campanya de la fruita”, segons els socialistes. El grup municipal considera “important” que el govern municipal hi sigui present “per participar de la presa de decisions que s’adopten en el marc d’aquestes reunions”. La formació fa referència a la reunió convocada per la Delegació del Govern a Lleida, que s’ha celebrat de forma telemàtica i en la qual han participat organitzacions agràries, alcaldes, presidents comarcals i altres administracions.