El pavelló de Torres de Segre amb lleus i asimptomàtics es posarà en marxa la setmana vinent

Els pacients procediran inicialment de l'Hotel Nastasi de Lleida

Exterior de les instal·lacions de l'Hotel Nastasi de Lleida. ACN

El pavelló de Torres de Segre que acollirà casos lleus i asimptomàtics de covid-19 es posarà en marxa a partir de principis de la pròxima setmana, segons ha acordat l’Ajuntament amb el Departament de Salut. L’equipament municipal, habilitat des de mitjans de maig, oferirà passar el període de confinament a persones treballadores en la campanya de la fruita diagnosticades de coronavirus però que no tenen símptomes greus.

Inicialment, els pacients procediran de l’Hotel Nastasi de Lleida, allotjament que el Departament de Salut vol reconvertir en un espai medicalitzat per tal d’augmentar la capacitat de l’Hospital Arnau de Vilanova en cas que pugui necessitar més places d’UCI.

L’alcalde del municipi, Joan Carles Miró, ha assegurat que seguiran tirant endavant totes les accions que ajudin a pal·liar els efectes negatius de la covid-19. “La nostra màxima prioritat és preservar la salut de tothom i ara cal col·laborar amb els centres sanitaris de Ponent, que necessiten estar més lliures per si cal atendre un major nombre de casos greus durant els pròxims dies”, ha afegit Miró, que ha afegit que des de Torres de Segre estan orgullosos de ser el primer municipi del Baix Segrià que cedeix un espai com aquest. “Esperem que els pobles veïns també actuïn en aquest sentit, ja que cal seguir col·laborant en tot allò que puguem”, ha indicat.

El pavelló poliesportiu disposa de diversos espais separats: una zona de descans amb quaranta llits, un menjador i una àrea d’esbarjo. També poden utilitzar-se els serveis i les dutxes que disposa la instal·lació.

La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià coordinaran els serveis bàsics i costejaran tots els recursos necessaris: alimentació, neteja, bugaderia, climatització, connexió a internet i educació social, entre altres. L’Ajuntament de Torres de Segre estima l’actuació en un cost inicial d’uns 70.000 euros, i el consistori no haurà de fer cap inversió econòmica en aquest sentit.

Un equip de vigilància privada controlarà en tot moment els accessos a l’espai i tant els Mossos d’Esquadra com els Agents Municipals de Torres de Segre estaran a disposició d’aquest dispositiu en tot allò que pugui convenir.