El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha ampliat fins a 43 les experiències del projecte Oleoturisme de Lleida. El gust de la Terra. Es tracta de les propostes turístiques relacionades amb l’oli que ofereixen 28 empreses i entitats diferents de Les Garrigues, el Segrià, l’Urgell i la Noguera. A més a més, aquest any s’incorporen a aquesta iniciativa Mas Blanc i Jové de la Pobla de Cérvoles, Castelloli de Torrebesses, Molí Teixidó Ferrer de Seròs i Cuadrat Valley Finca Agrícola de l’Albagés.
Les propostes d’oleoturisme són un dels atractius de la demarcació i més tenint en compte que l’any vinent se celebra el Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia. Els productors d’oli fomenten amb aquestes experiències un turisme sostenible i responsable, basat en un consum de productes de proximitat. També treballen per la conservació dels paisatges i de la biodiversitat, perquè l’agricultura tradicional contribueix al manteniment dels paisatges. En aquest sentit, demà se celebra el dia mundial de l’olivera, que és un dels trets diferencials del paisatge de les Terres de Lleida.