Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El Parc Científic posa en explotació més de 4.000 m2 addicionals i 210 nous llocs de treball

Avatar photo

L’any 2016 es van incorporar al Parc 6 empreses, entre elles dos “spin off” de la UdL dedicades a la recerca científica

El Consell d’Administració del Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida s’ha reunit avui en sessió ordinària. L’han presidit el president del Parc Científic i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el vicepresident del Parc i alcalde de Lleida, Àngel Ros. Els membres del Consell han examinat diferents temes, entre els quals hi ha els següents:

El Parc Científic posa en explotació 4.000 m2 més perquè negocia la instal·lació o ampliació de quatre noves empreses, que preveuen incrementar la plantilla en 210 treballadors i treballadores. Els espais sol·licitats es distribueixen de la manera següent: 1.700 m2 per a una firma del sector de la formació, 650 m2 i 317,85 m2 per a dues del sector TIC i 1.277 m2 per a una empresa d’Enginyeria i TIC. Les negociacions estan força avançades i s’espera que properament es signin els contractes de lloguer.

Durant el primer trimestre del 2017, també han signat els contractes de lloguer i s’han incorporat al Parc Científic altres 3 empreses, que ocupen 82 m2 addicionals.

D’altra banda, el Consell d’Administració del Parc ha examinat el projecte preliminar d’adequació de l’edifici de l’antiga caserna d’Artilleria, que aportarà 2.000 m2 més al Parc, amb capacitat per a 350 nous llocs de treball, i es destinaran a oficines tecnològiques. Es preveu que la rehabilitació de l’edifici i la convocatòria del concurs de concessió es realitzin en el període 2018/2019.

L’Ajuntament de Lleida ha sol·licitat l’ajut dels Fons FEDER per finançar el 50% de les obres projectades. El projecte de rehabilitació amplia els dos accessos de l’antiga caserna per mantenir un eix central transversal en tota l’alçària de l’immoble, respecta les obertures de la façana i contempla l’execució de l’aïllament de la tercera planta, ja que va quedar pendent en la reforma iniciada l’any 2006 per la conselleria d’Agricultura.

El Parc Científic de Lleida disposarà en breu de dos nous laboratoris, l’AgriTech Big Data i el Lleida Fiware Hub. Així ho van acordar el passat mes de maç per una banda Eurecat i la Universitat de Lleida (UdL) i, per l’altra, la Fundació Fiware i el mateix Parc.

L’AgriTech Big Data integrarà el laboratori Maqcentre, promourà el desenvolupament de l’agricultura 4.0 i fomentarà la transferència de tecnologia a les empreses del sector. El Lleida Fiware Hub capacitarà tècnics, elaborarà projectes i crearà llocs de treball en els sectors Smart Agro, Smart Industry i Smart Cities. Aquests laboratoris s’afegiran al Microsoft Productivity Lab, el Liquid Galaxy Lab i el Lleida Drone Lab, que ja estan instal·lats al Parc.

El president del Parc i rector de la UdL, Roberto Fernández, i el president d’Eurecat, Xavier Torra, van signar un conveni per desenvolupar l’AgriTech Big Data. El vicepresident del Parc i alcalde, Àngel Ros, i  el president de la Fundació Fiware, Ulrich Ahle, van acordar a la fira Cebbit, de Hannover, endegar el Fiware Hub.

A més, el Parc es va consolidar l’any 2016 com a centre d’innovació, recerca i desenvolupament amb la incorporació d’empreses, spin-off i emprenedors que desenvolupen projectes científic d’alt valor afegit.

El Parc Científic de Lleida experimenta un creixement continuat en el nombre d’empreses instal·lades, el nombre de treballadors i el volum de negoci que genera.

Aquest creixement és similar al que registren altres parcs de l’Estat, segons l’Associació de Parc Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), que compta amb 66 membres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alpicat completa la primera fase del canvi de l’enllumenat públic a tecnologia LED

Notícia següent

El Banc d’Espanya: un espai obert per al coneixement i la ciutadania

Notícies relacionades