El Palau de Vidre es convertirà en l’Hotel d’Entitats de Lleida amb una gestió moderna i que també acollirà la seu de la Regidoria de Participació Ciutadana. La voluntat és que també s’instal·li la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), tal com ha explicat aquest matí el paer en cap, Fèlix Larrosa, en la visita a les obres de la instal·lació de l’edifici situat al parc dels Camps Elisis i construït l’any 1965, catalogat com a edifici patrimonial pel seu valor històric i arquitectònic.
“El Palau de Vidre serà un hotel d’entitats. Serà el gran Hotel d’Entitats de la ciutat amb una gestió molt avançada, moderna, i a més a més acollirà la seu de la Regidoria de Participació Ciutadana. També he fet la proposta al president de la FAVLL perquè la Federació d’Associacions de Veïns també tingui aquí la seva seu”, ha explicat Larrosa.
En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha aprofitat per presentar al que serà el nou regidor de participació ciutadana a l’Ajuntament de Lleida, Roberto Pina, qui assumirà les funcions com a nou regidor a partir del dia 30 d’aquest mes. El paer en cap ha fet la visita juntament amb altres membres de la corporació municipal com ara les tinentes d’alcalde Begoña Iglesias i Cristina Morón i els regidors Xavi Blanco i Carlos Enjuanes, entre d’altres.
En els propers dies es durà a terme la inspecció de les obres del Palau de Vidre per part dels responsables del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’entitats locals (PIREP), qui va facilitar que aquesta rehabilitació i modificació del Palau de Vidre es pogués dur a terme, una iniciativa impulsada pel govern anterior amb una ajuda dels fons Next Generation amb un pressupost de 6 milions d’euros i que finança el 50% del projecte. L’altre 50% formen part dels impostos dels lleidatans i lleidatanes.
Segons l’alcalde, està previst finalitzar la primera fase de les obres al març de 2025. Avui s’han començat a instal·lar els primers vidres dels 1.017 que es col·locaran en tota l’estructura de l’edifici per donar aquesta sensació de lluminositat. L’edifici té dues grans plantes amb un total de 2.500 metres quadrats per planta. “La planta baixa serà una planta diàfana, oberta. Això ens permetrà tenir un espai per organitzar moltes coses, des de mostres de caràcter gastronòmic, exposicions i per fer el que la societat civil de Lleida es plantegi fer i que tindrà molt a veure amb el que farem a dalt”.
A la primera planta és on hi haurà l’Hotel d’Entitats de Lleida, també s’hi ubicarà la Regidoria de Participació Ciutadana i a més, comptarà amb una sala polivalent, amb capacitat per a 230 persones assegudes, per acollir diferents acctivitats, presentacions, formacions, etc.
A la planta baixa, d’uns 400 m2, hi haurà un hall, escales i rampes d’accessos i un porxo a l’entrada principal.
Potenciar la zona dels Camps Elisis com a gran parc de la ciutat és un dels objectius del govern socialista de Fèlix Larrosa. Un mateix espai amb una glorieta molt característica, un edifici modernista que és l’antic Aquari, el xalet dels Camps Elisis o l’antic Pavelló l’Antorxa són alguns dels reptes del govern municipal per acabar d’impulsar aquesta ampliació dels Camps Elisis fins al canal de Seròs. “Volem dotar d’uns usos a aquest espai de la ciutat on convisquin el gaudi, l’observació de la natura, els passeigs, la lectura i les diferents activitats que es puguin desenvolupar”.
Tot i que l’alcalde ha assegurat que aquesta primera fase de la planta baixa estarà enllestida al març, l’obertura de l’edifici no serà immediata, ja que la caldrà donar uns mesos per davant per acabar de licitar l’obra i per fer la implantació dels usos prevista en la segona planta de dalt, on hi haurà les diferents entitats.
“Estem analitzant els punts de treball que s’hi poden ubicar, les diferents sales de reunions, els diferents despatxos, temes de tecnologia i tots els aspectes que han d’acabar de facilitar i materialitzat l’equipament amb aquesta vocació que sigui local d’entitats. No hi haurà magatzems, hi ha punts i espais de treball, hi ha despatxos de treball, però que no són de ningú i són de tothom. Parlem d’entitats de tot tipus i del que diem l’ecoworking. Parlem d’entitats de la ciutat de qualsevol tipus, de caràcter cultural, general associatiu o de caràcter esportiu. Al final serà un espai de treball, per reunir-se, per projectar i dissenyar projectes“, ha explicat Larrosa.
L’alcalde de Lleida ha assegurat que en els propers dies s’obrirà un tràmit perquè les diferents entitats puguin fer la sol·licitiud per poder instal·lar-se al Palau de Vidre. “Prioritzarem en funció de la situació en què es trobin. Hi ha entitats que es tenen locals de propietat i potser no tindran tant interès, però si es trobés el cas també hauran d’entendre que abans seran propritàries aquelles entitats que estan pagant el lloguer o en alguns casos que el lloguer l’estem pagant nosaltres també de diferents entitats”, ha dit Larrosa.