El nou servei de bar de la Seu Vella de Lleida preveu obrir la pròxima setmana

La Paeria adjudica la concessió de forma directa a Aradi Capital per un termini de sis mesos, prorrogables a dotze més

Els nous concessionaris de l’establiment d’hostaleria-servei de bar del Turó de la Seu Vella, l’empresa Aradi Capital, preveu obrir portes a finals de la pròxima setmana i contractar-hi deu persones. L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat de manera directa el servei després que renunciés l’única proposta que es va presentar al procés de concurrència pública per a l’adjudicació. Aquest nou procediment ha permès agilitzar el procés per tal que, ara a l’estiu, ja es pugui donar servei de bar i terrassa a la Seu Vella, han assenyalat fonts municipals. La concessió té una durada de sis mesos prorrogables a dotze més.

L’adjudicació directa es realitza amb les mateixes condicions de la licitació que va quedar deserta, una cessió a precari per a l’explotació de bar pel període de sis mesos, prorrogables dotze mesos més, i amb un preu de 4.500 euros al semestre, segons ha informat la Paeria.

L’objecte del contracte és la cessió, a precari, de l’ús privatiu d’aquest espai, de 400 m2, per a la seva explotació com a establiment d’hostaleria i/o servei de bar. El servei s’adaptarà als horaris de visita i de les activitats que es duguin a terme al Turó de la Seu Vella, d’acord amb les mesures de protecció i prevenció davant la situació de la pandèmia.

La cessió s’ha de realitzar a precari -i, per tant, ha de tenir una durada limitada- perquè s’està tramitant l’expedient patrimonial per formalitzar el traspàs de la titularitat d’aquest espai, propietat del Bisbat de Lleida, a l’Ajuntament de Lleida. Un cop es completi aquest procés, la Paeria -quan ja sigui titular de l’espai-, convocarà una nova licitació per al servei, que podrà tenir una durada de diversos anys. Per tant, els interessats podran afrontar-hi una major inversió per a l’explotació.