El nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida ja té el 70 per cent de l’obra completada

La previsió és acabar l’obra civil la tardor del 2022 i finalitzar la museïtzació el 2023

El paer en cap Miquel Pueyo i el primer tinent d’alcalde Toni Postius han comprovat sobre el terreny l’avenç dels treballs del nou Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida que ja té el 70 per cent d’obra completada, d’acord amb els terminis prevists.

L’alcalde ha expressat la seva satisfacció i confiança en l’evolució de la construcció i ha posat en relleu la delicada actuació que s’està realitzant a la planta baixa: “hi ha una combinació excepcional entre les estructures de les adoberies medievals, la pell de l’edifici del segle XIX, les obres de l’Audiència construïda damunt i, per tant, s’ha de fer una feina quirúrgica perquè s’està conservant l’espai, fer-lo visible, per plantejar més endavant la seva museïtzació”.

Postius ha destacat que els treballs segueixen els terminis requerits de tenir el 70 per cent de l’obra executada aquest desembre, malgrat les dificultats que han plantejat la pandèmia i la complexitat del projecte.

El primer tinent d’alcalde ha avançat que la previsió és tenir acabada tota l’obra civil de cara a la tardor del 2022 per emprendre, a continuació, la museïtzació i trasllat i inaugurar al llarg del 2023. Aquest calendari s’ajusta i garanteix els fons demanats. El projecte té un pressupost d’uns cinc milions d’euros, finançat amb prop de 2 M€ per la Unió Europa a través dels Fons FEDER; del Ministeri de Foment amb els ajuts de l’1,5 % cultural; de la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Lleida i la Paeria.

Postius ha agraït les empreses constructores l’esforç realitzat i l’acord assolit des del punt de vista del projecte modificat que va plantejar la Paeria. A la visita han assistit el director de Morera-Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, Jesús Navarro; l’arquitecte municipal i autor del projecte, Jaume Terés, i representants de la Unió Temporal d’Empreses que executa els treballs.

La intervenció que s’hi fa inclou la rehabilitació i adequació de l’edifici de l’antiga Audiència Provincial per acollir el museu d’art contemporani de la ciutat i posar en valor el Museu com a institució i el seu fons patrimonial. El projecte dotarà l’espai amb instal·lacions tècniques perquè l’equipament pugui dur a terme la seva missió, es projecti com a servei cultural a la ciutadania i es reconegui el valor del seu patrimoni artístic.