El nom de Lleida ja llueix a la plaça de Ramon Berenguer IV

Les lletres que formen Lleida, elaborades per alumnat de l’IMO i que s’han descobert avui, també es col·locaran a la plaça de Blas Infante, a Cappont

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Des d’aquesta tarda, les lletres que formen el nom de Lleida llueixen a la plaça de Ramon Berenguer IV. L’alcalde, Miquel Pueyo, el tinent d’alcalde Toni Postius i el president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), David Melé, han assistit a la descoberta d’aquest conjunt escultòric que, d’acord amb el que han remarcat els representants municipals, millora l’espai urbà de davant de l’estació de ferrocarril i esdevindrà un punt d’atracció i identificatiu de Lleida.

A l’acte de descoberta també han assistit representants i docents de l’IMO així com l’alumnat que s’ha encarregat d’elaborar les lletres. Aquest nom ornamental de Lleida estarà il·luminat a les nits i es preveu col·locar-ne un altre a la plaça de Blas Infante (Cappont). Les lletres estan pintades amb el color de la bandera de la ciutat (granat) i fan 1’80 m d’altura.

Un photocall per a locals i visitants

Miquel Pueyo ha destacat la capacitat de l’IMO per generar idees que incideixen en l’espai de la ciutat, ja que aquest ens també és responsables de la imatge del Nadal a Lleida. En aquest sentit, el seu alumnat ha elaborat els arbres de Nadal localitzats en diferents punts així com les caixes de regal que es poden trobar a les places de Sant Francesc i de Ricard Viñes. Pel que fa a les noves lletres de Lleida, el paer en cap ha subratllat que permeten una nova visió la ciutat i que generen un espai a mode de photocall on els visitants i els propis lleidatans i lleidatanes es poden fer fotografies, remarcant el nom d’aquesta capital.

Per la seva banda, Toni Postius ha elogiat la labor que ha dut a terme l’Institut Municipal d’Ocupació i ha emfasitzat que les lletres s’han emplaçat davant de l’estació de trens, un espai que tindrà encara més centralitat quan, a pocs metres, entri en servei la nova estació d’autobusos. El primer tinent d’alcalde ha assenyalat que la col·locació del nou conjunt ornamental s’inscriu en la millora de l’espai urbà que està duent a terme la Paeria, on també s’inclouen actuacions per augmentar la neteja i l’enllumenat, entre altres.

Projecte amb cost mínim

L’Ajuntament ha destacat que el cos de realitzar les lletres de Lleida ha estat el mínim, tan sols la matèria primera, el ferro.

Amb l’assessorament d’Urbanisme, les peces les han fet els alumnes de l’IMO com a part de les seves pràctiques i aprenentatge. La col·locació ha anat a càrrec de la brigada municipal.